• 瀏覽: 16,936
  • 回覆: 307
  • 追帖: 1
睇果班永遠都係上左年紀果班,吸極都吸唔到後生觀眾,人地V記識玩係同好多唔同網絡KOL 互玩crossover...

老實講廣告客戶如雀巢呢類既客,都淨係落V記唔落毛記,一黎吸後生客,二黎唔通落毛記真係預左係social media俾人屌,marketing唔會咁博

所以放長雙眼睇,幾肯定毛記都係難做

熱賣及精選
頭先睇ChiIl Club

睇下Mirror
未來係佢地世界

大丈夫
性情如火
力拔山河
岩呀, 咁你地去VIU區吹水. 

睇完兩晚4個節目, 聲夢傳奇/日日媽媽聲/開心大綜藝/勁歌金曲.
唔會幫到TVB乜野, 只系第一星期傾巢而出有Noise, 根本節目唔吸引.
要長久生存, TVB唔系要大攪, 系要細攪.

引用:
原帖由 家中藍色手袋 於 2021-4-11 11:23 PM 發表

岩呀, 咁你地去VIU區吹水. 
拿 咁你又唔好咁敏感先
講事實姐,我有睇勁歌嫁,不過睇完純粹覺得冇乜料到囉,唔係人多就叫好睇,都冇noise

引用:
原帖由 半空巨額頭巾 於 2021-4-11 11:25 PM 發表

拿 咁你又唔好咁敏感先
講事實姐,我有睇勁歌嫁,不過睇完純粹覺得冇乜料到囉,唔係人多就叫好睇,都冇noise
一句都容不下
由佢啦

大丈夫
性情如火
力拔山河
引用:
原帖由 lpj88 於 2021-4-11 11:25 PM 發表

睇完兩晚4個節目, 聲夢傳奇/日日媽媽聲/開心大綜藝/勁歌金曲.
唔會幫到TVB乜野, 只系第一星期傾巢而出有Noise, 根本節目唔吸引.
要長久生存, TVB唔系要大攪, 系要細攪.
講真毛記我唯一會睇係後生仔傾吓計,其他綜藝都係好垃圾

咁先係好事 一邊有鏡子 一邊有熱鬧綜藝 百貨百客 廣告商落電視個餅先會大番. 
之前天天做菜 可以有乜廣告會落呢?

引用:
原帖由 5454554 於 2021-4-11 11:33 PM 發表

咁先係好事 一邊有鏡子 一邊有熱鬧綜藝 百貨百客 廣告商落電視個餅先會大番. 
之前天天做菜 可以有乜廣告會落呢?
咁至係大氣派

同行非敵國
船大吾掗海

個Pool大
百花齊放先會盛

大丈夫
性情如火
力拔山河
引用:
原帖由 半空巨額頭巾 於 2021-4-11 11:29 PM 發表

講真毛記我唯一會睇係後生仔傾吓計,其他綜藝都係好垃圾
TVB錢一定駛多左, 但冇可能個個星期大攪, 更唔好期望成日有人死有紀念特輯做.
一定要長久戰, 做好星夢幫, 寫好劇本做小製作劇集.

引用:
原帖由 半空巨額頭巾 於 2021-4-11 11:25 PM 發表

拿 咁你又唔好咁敏感先
我有睇Chill Mirror,口罩, 但唔會去VIU區話佢搞到個show咁差, 遲早執, 李澤楷入錯貨.

其實我見毛記忠粉未知道個問題出係邊,唔係話做節目就吸到觀眾,問題係後生群完全唔想睇毛記,呢個係死症黎,就算點搞,都搞唔起

引用:
原帖由 家中藍色手袋 於 2021-4-11 11:39 PM 發表

我有睇Chill Mirror,口罩, 但唔會去VIU區話佢搞到個show咁差, 遲早執, 李澤楷入錯貨.
自由討論既講真,有野做得好咪讚,冇野好咪講吓討論囉

做文宣係冇用既, 點解唔睇事實呢?
什麼姜濤Mirror係受歡迎, 佢個台就唔駛得2, 3點收視呀
v台當然有一班支持者, 特別係黃絲觀眾, 同支持黃店一樣, 佢地係盲目支持
上年google, yahoo十大最受歡迎電視搜尋榜, tvb差唔多玩哂
佢地用最客觀數據話比大家聽唔係得老人家睇tvb, 係大部份香港人

引用:
原帖由 半空巨額頭巾 於 2021-4-11 11:50 PM 發表

其實我見毛記忠粉未知道個問題出係邊,唔係話做節目就吸到觀眾,問題係後生群完全唔想睇毛記,呢個係死症黎,就算點搞,都搞唔起
唔想睇就唔想睇,有咩問題??
最搞笑係成日在fb見到有班友一見到有tvb post就撲入去
之後又話唔睇tvb, 有10年冇睇, 真係好低能
我唔賭馬唔會入馬經版
fb友又話點解咁多關於tvb post, v台咁少既
佢地活在自己世界中, 唔知外面世界發生咩事

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]