• 瀏覽: 2,577
  • 回覆: 40
  • 追帖: 1
想修正電視同梳化位,上網搵極都唔太岩心水
電視幅牆較窄得4尺,唔知點樣可以整到望落去闊D,係咪要整暗門?

熱賣及精選
如果大裝,對調洗化位同電視位,之後間矮櫃拉直新梳化位,也要照顧窗外景觀

有圖有得度

引用:
原帖由 中國人不吃這套 於 2021-4-12 01:38 PM 發表

有圖有得度

3房套加walkin closet, 中房可用雙邊櫃改大,一入大門做電視櫃,sofa可能要就就用大2 seat, 窗邊做多排cushion位。廚房改半開放,加屏風

附件

Capture.JPG(52.2 KB)

2021-4-13 12:06 PM

引用:
原帖由 山下回收的蝦仁 於 2021-4-11 11:19 PM 發表

想修正電視同梳化位,上網搵極都唔太岩心水
電視幅牆較窄得4尺,唔知點樣可以整到望落去闊D,係咪要整暗門?
鑽石型細單位好難搞

訂做曲尺型貴妃梳化,同電視櫃調轉擺,這樣飯枱那邊也能舒服電視

附件

未命名a.png(190.61 KB)

2021-4-13 02:42 PM

引用:
原帖由 PLN漂流男 於 2021-4-13 02:42 PM 發表

訂做曲尺型貴妃梳化,同電視櫃調轉擺,這樣飯枱那邊也能舒服電視
Thanks! 不過梳化位都係唔會對正電視

咁可以訂這種形狀

附件

未命名a.png(190.84 KB)

2021-4-13 04:29 PM

引用:
原帖由 PLN漂流男 於 2021-4-13 04:29 PM 發表

咁可以訂這種形狀

如咁様拉直好嗎?

引用:
原帖由 山下回收的蝦仁 於 2021-4-13 04:33 PM 發表

如咁様拉直好嗎?
1, 玄關位浪費好多地方
2, 你不是嫌電視牆太窄嗎?
3, 不知你家幾多人, 現在只能擺雙人梳化
4, 飯廳睇電視角度很徧
只是我的睇法, 作不得準

以過來人經驗,你最好乜都唔好搞,因為你果粒不是大鑽石,搞親就冇晒空間感及唔美觀

引用:
原帖由 PLN漂流男 於 2021-4-13 04:29 PM 發表

咁可以訂這種形狀
梳化如放6尺,不做曲尺可否?後面三角櫃應怎樣修飾會好啲?

引用:
原帖由 山下回收的蝦仁 於 2021-4-14 12:43 PM 發表

梳化如放6尺,不做曲尺可否?後面三角櫃應怎樣修飾會好啲?
因為不知實際尺寸,所以很難作出具體建議,都是以你自己感覺為主啦
三角櫃我見過實例是下半截儲物櫃,上半截玻璃展示櫃到頂再加射燈,效果不錯
我家也是鑽石廳,但因較大所以容易d擺位

引用:
原帖由 PLN漂流男 於 2021-4-14 03:12 PM 發表

因為不知實際尺寸,所以很難作出具體建議,都是以你自己感覺為主啦
三角櫃我見過實例是下半截儲物櫃,上半截玻璃展示櫃到頂再加射燈,效果不錯
我家也是鑽石廳,但因較大所以容易d擺位
你個鑽石大約幾多尺?你是怎樣擺位的?謝謝

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]