• 瀏覽: 4,293
  • 回覆: 31
  • 追帖: 1
想買一個矮電視櫃,但怕自己唔識安裝同有蟲
有人有經驗嗎?易裝嗎

熱賣及精選
如果平時有自己做開簡單安裝和維修
其實不難
否則,香港買啦

淘寶買傢俱
質素好的加運費再加埋香港找人安裝
應該貴過香港

淘寶平價傢俬不合完美主義者
一般粗用就無乜問題
你也可叫客服先比視頻你看如何安裝

引用:
原帖由 AlinaMak 於 2021-4-12 02:26 AM 發表

想買一個矮電視櫃,但怕自己唔識安裝同有蟲
有人有經驗嗎?易裝嗎
電視 掛在墻上。

人們總是把幸福解讀為{有}, 有房 有錢 有权。但幸福其实是[無] 无憂 无慮 无病 无災 有, 多半是做給別人看的無, 才是你自己的。
Ikea買自己跟圖砌唔難嘅,女人仔唔識嘅話揾個佬點都砌到嘅

引用:
原帖由 副見習初級新手 於 2021-4-12 08:37 AM 發表

其實不難
否則,香港買啦

淘寶買傢俱
應該貴過香港

一般粗用就無乜問題
最後在carosell 見到似的款
但我諗都是淘寶
3000不包運費安裝,算不算平?

引用:
原帖由 齋賭冷門 於 2021-4-12 09:52 PM 發表

Ikea買自己跟圖砌唔難嘅,女人仔唔識嘅話揾個佬點都砌到嘅
真係要搵佬幫

引用:
原帖由 AlinaMak 於 2021-4-13 01:20 AM 發表

真係要搵佬幫
有無圖,邊一區,近都可以幫手嘅

引用:
原帖由 副見習初級新手 於 2021-4-12 08:37 AM 發表

其實不難
否則,香港買啦

淘寶買傢俱
應該貴過香港

一般粗用就無乜問題
淘寶買傢俱+運費再加埋香港找人安裝, 應該貴過香港
同意。

叫客服先比視頻你看如何安裝
上 youtube 看如何安裝

再不行, 才搵....

人們總是把幸福解讀為{有}, 有房 有錢 有权。但幸福其实是[無] 无憂 无慮 无病 无災 有, 多半是做給別人看的無, 才是你自己的。
圖都無張?我幾間屋既家私都係自己裝,有手電鑽好簡單,一個電視櫃半個鐘左右,無手電鑽要一個鍾。

一個櫃仔,去宜家或者實惠買仲快又平

淘寶有電視櫃是整裝出貨,無需自己裝嵌的,運費你大細,但都不太貴,現在傢具運港已很成熟,集運公司競爭大,唔敢大咬

附件

abbr_7876244296f33a6b8b3dae8a402d97a7.png(270.08 KB)

2021-4-13 01:05 PM

引用:
原帖由 傻瓜店小二 於 2021-4-13 10:22 AM 發表

圖都無張?我幾間屋既家私都係自己裝,有手電鑽好簡單,一個電視櫃半個鐘左右,無手電鑽要一個鍾。
呢一款

引用:
原帖由 B-HJI 於 2021-4-13 11:20 AM 發表

一個櫃仔,去宜家或者實惠買仲快又平
沒有想要的款式啊

引用:
原帖由 PLN漂流男 於 2021-4-13 01:05 PM 發表

淘寶有電視櫃是整裝出貨,無需自己裝嵌的,運費你大細,但都不太貴,現在傢具運港已很成熟,集運公司競爭大,唔敢大咬
我想買的似乎是整個出貨

引用:

其實不難
否則,香港買啦

淘寶買傢俱
應該貴過香港

一般粗用就無乜問題
好大機會人工貴過櫃.

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]