• 瀏覽: 65,147
  • 回覆: 335
  • 追帖: 7
4月來了
各位公務員又係時候圍爐討論下下年度薪酬調整
今年到底係加人工定減人工呢
一齊討論下

熱賣及精選
有打曬兩針既加10%
無既1%

彩虹憍再會, 延續未完情
領養請在面書搜尋Olausen Lisa
引用:
原帖由 星星同學會 於 2021-4-12 09:19 AM 發表

4月來了
各位公務員又係時候圍爐討論下下年度薪酬調整
今年到底係加人工定減人工呢
一齊討論下
仲會做調查咩?

三大員工代表話,自願放棄做薪酬調查架!

自願將加薪權交返俾僱主單方面,考慮六大因素後自行決定。

宜家處處吉舖,個個失業,日日無薪假,又結業又裁員。

政府因抗症及國安法,已經民望跌落谷底。

仲邊敢再被扣上一個自肥"逆市加薪"嘅罪名呀?!

凍薪 當贏

引用:
原帖由 jackyfree2 於 2021-4-12 11:40 AM 發表

仲會做調查咩?

三大員工代表話,自願放棄做薪酬調查架!

自願將加薪權交返俾僱主單方面,考慮六大因素後自行決定。

宜家處處吉舖,個個失業,日日無薪假,又結業又裁員。

政府因抗症及國安法,已經民望跌落谷底。

仲邊敢再被扣上一個自肥"逆市加薪"嘅罪名呀?!
個個都話經濟差,但唔見食肆減價
政府決定加薪與否嘅人,升碼都30幾萬一個月,唔加怕咩,最慘係中低下層員工

引用:
原帖由 billyfung11 於 2021-4-12 10:38 AM 發表

有打曬兩針既加10%
無既1%
國產疫苗至算

引用:
原帖由 海灘紅色的師兄 於 2021-4-12 12:27 PM 發表

政府決定加薪與否嘅人,升碼都30幾萬一個月,唔加怕咩,最慘係中低下層員工
正如特首講,現在太多不實言論影響政府。現在咩都冇好信。

唔期望加
唔減淨凍都偷笑

引用:
原帖由 奧古列斯 於 2021-4-12 01:07 PM 發表

唔期望加
唔減淨凍都偷笑
衣食住行都升,冇得加?

做唔做調查都無關係。 有係更改人工係睇佢想點。 佢就加人工喇。

5-10-2011 金百利 http://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=15606996&extra=page%3D1&frombbs=1
5-10-2011 漁喜小菜皇 http://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=15610060
引用:
原帖由 海灘紅色的師兄 於 2021-4-12 12:27 PM 發表

失業率創新高破7%係事實!

處處吉舖,結業倒閉裁員又係事實!

老闆商家又點肯加薪,政府中央最需要和諧。

巴士加,地鐵加,漢保包又加,睇白一至兩個%都有得加。

引用:

唔駛理果個扮公務員

引用:
原帖由 kk2964 於 2021-4-12 01:41 PM 發表

衣食住行都升,冇得加?
咁飛機司&空服員點生存?!

引用:
原帖由 734 於 2021-4-12 04:31 PM 發表

巴士加,地鐵加,漢保包又加,睇白一至兩個%都有得加。
公僕調薪不是與通漲掛扣架!

係特首及行會睇六大因素作最終決定。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]