• 瀏覽: 1,702
  • 回覆: 55
  • 追帖: 1

熱賣及精選
兩個人越食越多,食咗百幾蚊。

引用:
原帖由 A1000 於 2021-4-12 05:31 PM 發表

兩個人越食越多,食咗百幾蚊。
我正想講食咁多,原來兩個人。咁就唔多啦。

To remember, to let go, and to move on.
生活簡單,就是享受。
不打擾,是我對你最後的温柔。
我是善良就好,我是真的就好,我對得起自己就好。
即使身邊世事再毫無道理,與你永遠亦連在一起。
引用:
原帖由 bobo_wong 於 2021-4-12 17:42 發表

我正想講食咁多,原來兩個人。咁就唔多啦。
本來淨係一碟黑椒肉片炒意,兩杯奶茶同一個炸雲吞。但係有人要食三寶,所以又叫多一碟。

引用:
原帖由 A1000 於 12-4-2021 05:31 PM 發表

奶茶好飲嗎?

引用:
原帖由 Eggy2k 於 2021-4-12 17:57 發表

奶茶好飲嗎?
一般,因為食咗啲熱氣嘢,所以飲杯凍奶茶。

呢間陳X記啲辣椒油自己做,做得唔錯。佢嗰啲炸雲吞自己包嘅,亦都整得幾好食。其他炸魚片頭同埋炸魚皮嗰啲可以唔食。

好正

引用:
原帖由 A1000 於 2021-4-12 05:52 PM 發表

本來淨係一碟黑椒肉片炒意,兩杯奶茶同一個炸雲吞。但係有人要食三寶,所以又叫多一碟。
有人要食,一定要叫😂三寶,樣樣試下😋

To remember, to let go, and to move on.
生活簡單,就是享受。
不打擾,是我對你最後的温柔。
我是善良就好,我是真的就好,我對得起自己就好。
即使身邊世事再毫無道理,與你永遠亦連在一起。
引用:
原帖由 金鴻峰 於 2021-4-12 18:03 發表

好正
嗰碟炸雲吞最好食。

引用:
原帖由 A1000 於 2021-4-12 05:59 PM 發表

呢間陳X記啲辣椒油自己做,做得唔錯。佢嗰啲炸雲吞自己包嘅,亦都整得幾好食。其他炸魚片頭同埋炸魚皮嗰啲可以唔食。
好熱氣。

引用:
原帖由 bobo_wong 於 2021-4-12 18:04 發表

有人要食,一定要叫😂三寶,樣樣試下😋
以前呢個大排檔,佢嗰啲魚皮係用九棍魚造嘅! 所以我每次去食飯,我一定買一碟大嘅,拎去第二間食。而家嗰啲魚片頭,一般而家坊間都有得賣,唔值得食。魚皮薄 e e,更加唔駛食。

引用:
原帖由 工廠男 於 2021-4-12 18:17 發表

好熱氣。
全中100分,所以我就飲杯凍奶茶。

引用:
原帖由 A1000 於 2021-4-12 06:17 PM 發表

全中100分,所以我就飲杯凍奶茶。
兩個人,食咩都開心。

引用:
原帖由 工廠男 於 2021-4-12 18:19 發表

兩個人,食咩都開心。
呢一年多好少周圍去食野,尤其是鴨脷洲。真係有成兩年冇去食喇! 今日要入開南區做嘢,順便入去鴨脷洲街市行下。冇乜嘢賣同埋啲嘢比較貴,一筲箕或者一碟碟唔係用秤秤嘅 !

主題標籤 #下午茶
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]