• 瀏覽: 2,927
  • 回覆: 24
  • 追帖: 1
雙手好累,今晚反去要按摩下隻手,新手,想問一般上完強制報幾多堂?

精選汽車
我都係,你係邊上??交流一下

第一次上完攰好正常, 因為你個人越緊張就會越崩緊, 自然會越攰. 買幾多堂真係因人而異, 睇返你上堂時候嘅情況囉, 你覺得控制得好嘅, 可以補少啲, 唔夠未買多少少囉. 最緊要掌握到平衡, 加速快慢, 上波落波, 急停/停車唔死火就OK.

引用:
原帖由 CelineSasa 於 2021-4-12 19:51 發表

雙手好累,今晚反去要按摩下隻手,新手,想問一般上完強制報幾多堂?
初初一定係啦...幾多堂人人不同...我估10堂以內都夠了.....

我係現代人

引用:
原帖由 流水行雲pp 於 2021-4-15 12:00 AM 發表

我都係,你係邊上??交流一下
新觀塘呀,隻腳唔夠長,用腳趾尖掂地下

引用:
原帖由 車哥哥 於 2021-4-15 09:48 AM 發表

第一次上完攰好正常, 因為你個人越緊張就會越崩緊, 自然會越攰. 買幾多堂真係因人而異, 睇返你上堂時候嘅情況囉, 你覺得控制得好嘅, 可以補少啲, 唔夠未買多少少囉. 最緊要掌握到平衡, 加速快慢, 上波落波, 急停/停車唔死火就OK.
係呀,估唔到部車甘大部,上車腳又唔夠長,勉強用腳尖掂到地,大比內側d 位好酸痛,我係女,考棍波,我唸應該都要報多d 穩陣d

買款大一個碼嘅運動或越野山地厚底boot再加厚鞋墊厚襪~~
都起碼多半至一吋用呀!!
安全保護性又強……

引用:
原帖由 CelineSasa 於 2021-4-15 10:44 AM 發表

係呀,估唔到部車甘大部,上車腳又唔夠長,勉強用腳尖掂到地,大比內側d 位好酸痛,我係女,考棍波,我唸應該都要報多d 穩陣d
多啲練習下開/停, 望鏡, 將啲動作變成潛意識, 咁到妳真係落場考試唔駛兼顧咁多嘢. 只係專心睇紅燈就OK. 比心機啦.

引用:
原帖由 fto94 於 2021-4-15 12:38 PM 發表

買款大一個碼嘅運動或越野山地厚底boot再加厚鞋墊厚襪~~
都起碼多半至一吋用呀!!
安全保護性又強……
今日我著左對大d 既波鞋 ,應該唔洗腳尖掂地了

引用:
原帖由 CelineSasa 於 2021-4-15 02:06 PM 發表

NICE

引用:
原帖由 CelineSasa 於 2021-4-15 02:06 PM 發表

哈!今晚痴bb"火計去大便" 呀尋型嗰對boot勁厚底…高到呢!否則佢都幾難拍佢騎上嗰架忽忽Hyper..度!
有時痴b劇真呃c9~  拍羊名最初架係原裝單喉monst…轉頭變咗架雙喉新款Mon.. i~

引用:
原帖由 CelineSasa 於 2021-4-12 07:51 PM 發表

手累 ... 如果吾係 因為 跌完車 要 搬車 ... 好大機會就係因為 方法 錯

操控 26 雙手 只係 踏在 車把上 ... 推吓、拉吓 幫助轉彎 ... 頂多 手指累 ... 因 要 吊 極力子 和 拉前 brake

學車 算 直腰 咁揸 ... 已吾需要點樣 練腰力 ... 否則 要 爬低揸 既 跑車款,真係要 用 腰力 hold 住上身,手 都係 繼續 只係 輕力 踏在 把手上。

吾夠腳 ... 就習慣 停車前 把 身體 重心 坐過去 左邊 少少 ... 伸腳 ... 落腳 ... 一來 可以 把 重心 移向左,降低 出 黃金右腳 既 機會 ... 二來 可以 賺多 半吋 落地

強制 吾好急 ... 就算 fail 都係好事 ... 總好過 出街 先 跌車 ... 又危又恐佈

我的世界:
鐘錶網
報咗名幾耐先上第一堂?

引用:
原帖由 馬佳善 於 2021-4-17 08:16 PM 發表

報咗名幾耐先上第一堂?
我上年年中報

引用:
原帖由 CelineSasa 於 2021-4-17 09:21 PM 發表

我上年年中報
我上年8月報沙田下星期上第一堂

咁你好似仲耐過我

提示:支持鍵盤翻頁左 右