• 瀏覽: 11,750
  • 回覆: 224
  • 追帖: 1
提示: 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽
熱賣及精選
提示: 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽
提示: 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽
佢哋叫呢種情懷做集體回憶,但如果係掂就無需回憶。
今日嘅觀眾是否還接受歡樂今宵那種形式?



[隱藏]
其實我覺得依家都係有改善,起碼唔係晚晚煮煮煮、食食食,叫做行左第一步。開心大綜藝我嗰晚都笑得好開心,不過的確我都懷疑佢哋延續到幾耐,因為咁攪法成本都幾高。

我覺得佢哋最大問題係冇放手俾後生仔攪,其實佢哋有開大會叫人sell橋,但我唔知點解最後都冇新嘢出到,我估計係可能曾智偉對新idea聽唔入耳。

新時代一定要放手俾新一代攪,要信任佢哋唔好綁住佢哋創意。

不過無論如何,我都唔會睇妖視。



提示: 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽
最無聊係亞Bob唔知搞乜,有啲多餘,但整個節目也有笑點,有錯則改,香港人放鬆啲啦,一日辛勞工作,看看電視,笑一下好好睡一覺,明天依然要返工揾食,獅子山精神,香港人加油,齊心抗疫。


執九左佢啦!


提示: 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽
[隱藏]
提示: 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽
引用:
原帖由 望見珍貴的水果 於 2021-4-13 06:58 AM 發表

// …袁國勇一直表現專業,由堅持中國人食蝙蝠導致武肺,再講到打疫苗,識 read 嘅一定 read 到;至於張竹君,同樣一直保持專業,沒有予人偏幫政府嘅感覺,而且人哋老公病逝不久,佢係一邊照顧病夫一邊應付疫情,大家都蒙在鼓裏。依家你為咗搶收視,不惜惡搞佢哋,唔好話好唔好笑,成件事就好惹人反感。

你唯一做對嘅,就係搵咗個民望長期極低嘅政治人物嚟惡搞。但係,好像頭條新聞一樣,王喜惡搞警察即使爆 ...
袁國勇一直表現專業!!



引用:
原帖由 望見珍貴的水果 於 2021-4-13 06:35 AM 發表

/ …《歡樂今宵》當年最正就係有盧海鵬等等唔同嘅人做一啲諷刺時弊嘅小劇場,但係今時今日嘅你哋,明明就係以親中、維穩、面向大灣區自居嘅電視台,從本質上你哋本來就冇資本諷刺時弊,奇就奇怪在呢個節目,你又笑林鄭,又要搵黑衫人搗亂,到底你哋明唔明自己立場?

諗起好似係你哋總監話,節目太老化,太少年輕節目,但最後你哋大肆宣傳嘅綜藝節目,原來就係咁? //


致 TVB 及各位前輩:請不要再迷戀 ...
根本做唔番歡樂今宵嘅神緒。



歡樂今宵去到後期都有人講你呢番話。


由始至終閣下的言論都虛無飄渺.一丁點實質證據也提供不出來.似夢囈多過舉證.
或者等你真有實證(或瞓醒)再來吧
[隱藏]
引用:
原帖由 望見珍貴的水果 於 2021-4-13 06:55 AM 發表

惡搞和危害國家安全
https://www.thestandnews.com/society/惡搞和危害國家安全/?fbclid=IwAR3lzgsoCjWZi3wGmQU5-zRO9NCcijIuGR3SuU0t57OuPOWmcJxSnAkEWmk
...
睇完你呢篇文章先至發覺原來你係一隻> 黃到出汁嘅 曱甴
sorry我唔會再睇落去了



提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]