• 瀏覽: 4,700
  • 回覆: 90
  • 追帖: 3
我本身有焦慮症     再加上失業     搞到日日係屋企不停胡思亂想   好辛苦     但想搵人傾下計都冇

熱賣及精選
引用:
原帖由 evercreative2 於 2021-4-13 07:17 AM 發表

我本身有焦慮症     再加上失業     搞到日日係屋企不停胡思亂想   好辛苦     但想搵人傾下計都冇
咁你有無安排節目俾自己?

引用:
原帖由 我不是處女座 於 2021-4-13 18:15 發表

咁你有無安排節目俾自己?
冇呀

引用:
原帖由 evercreative2 於 2021-4-13 07:17 AM 發表

師兄推介唔介意分享下你有咩症狀?我上年連續幾個月瞓得唔好後開始免疫力變差 發展到成日有口腔潰瘍同24小時頭暈 嗰期驚cancer 所以check咗好多嘢 最後見過精神科 基本斷咗係廣泛性焦慮 你嗰種大概係點?

引用:
原帖由 evercreative2 於 2021-4-13 10:09 PM 發表

冇呀
點解無安排節目?

可分享有科學根據的健康資訊, 家人二次癌症治療時發現的. 不論你是頑疾, 慢性疾病 定長期病患. 給自己機會了解多些. 對解開目前困境, 可能有幫助呢? 請跟我聯絡.
引用:
原帖由 火柴君 於 2021-4-13 23:34 發表

師兄推介唔介意分享下你有咩症狀?我上年連續幾個月瞓得唔好後開始免疫力變差 發展到成日有口腔潰瘍同24小時頭暈 嗰期驚cancer 所以check咗好多嘢 最後見過精神科 基本斷咗係廣泛性焦慮 你嗰種大概係點?
幾年前因壓力過大   出現過度換氣症狀   因之前未試過  亦因此病入過兩次急症  之後都認為自己出現焦慮 才得此過度換氣     病徵:會呼吸急促   感覺頭暈    有就係死嘅感覺⋯⋯  令到成個人沒精打采    乜嘢都唔想做!

引用:
原帖由 stptn 於 2021-4-13 23:34 發表

點解無安排節目?
正如上面回覆   因為身體所出現的問題  會直接令我覺得乜都做唔到    所以就沒心情去做

引用:
原帖由 火柴君 於 2021-4-13 23:34 發表

仲有   因為呢個病  我連坐車坐船去遠啲都驚   可能有人陪會好啲!    所以有工見都去唔到

引用:
原帖由 evercreative2 於 2021-4-14 06:00 AM 發表

仲有   因為呢個病  我連坐車坐船去遠啲都驚   可能有人陪會好啲!    所以有工見都去唔到
有冇覺得手痺腳痺?可能有輕度情緒病,可以去睇家庭醫生將情況告之,有葯食可以解決到問題的(例如 deanxit),暫時只係小意思可以放心。

The Raymond Voice : 不要做會令自己後悔的事
引用:
原帖由 evercreative2 於 2021-4-14 05:56 AM 發表

幾年前因壓力過大   出現過度換氣症狀   因之前未試過  亦因此病入過兩次急症  之後都認為自己出現焦慮 才得此過度換氣     病徵:會呼吸急促   感覺頭暈    有就係死嘅感覺⋯⋯  令到成個人沒精打采    乜嘢都唔想做!
是驚恐症

引用:
原帖由 Raymondkyy 於 2021-4-15 12:58 發表

有冇覺得手痺腳痺?可能有輕度情緒病,可以去睇家庭醫生將情況告之,有葯食可以解決到問題的(例如 deanxit),暫時只係小意思可以放心。
病發時腳有少少痺    但我唔想食藥  我而家試緊其他治療

引用:
原帖由 二維馬 於 2021-4-15 21:53 發表

是驚恐症
你可以咁講

引用:
原帖由 evercreative2 於 2021-4-15 09:55 PM 發表

你可以咁講
直頭就係因為我曾經試過,你冇乜咁大壓力?有老婆的話可以多d傾計,你有咩打算?

引用:
原帖由 二維馬 於 2021-4-15 22:08 發表

直頭就係因為我曾經試過,你冇乜咁大壓力?有老婆的話可以多d傾計,你有咩打算?
當自己冇再出現病發  就去搵工

引用:
原帖由 二維馬 於 2021-4-15 22:08 發表

我之前日日   會因為身體一有少少唔舒服  就會驚自己唔得  尤其我老婆一出門口   得我自己一個係屋企   就會病發!    所以佢覺得我好煩

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]