• 瀏覽: 1,102
  • 回覆: 45
  • 追帖: 1
  西班牙國家打比已經結束,但圍繞比賽中球證判罰以及補時時間的爭議,仍然還在引發討論。

國家打比結束後,比基就曾向球證高治·曼薩諾抱怨,4分鐘的補時時間太短了,因為比賽中被浪費的時間遠遠超過4分鐘。而摩迪則對比基表示:「你想要幾分鐘?」

那麼,4分鐘的補時時間究竟夠不夠呢?

西班牙的一家電視台對比賽的錄像進行了分析,最後得出的結論是4分鐘的補時時間確實太短了。

根據這家電視台的統計,全場比賽需要補的時間將近10分鐘。

下半場的換人,共用掉了4分多鍾的時間。此外,球證的耳機出現問題,又花費了2多分鐘的時間進行調整。因為球員的抗議以及其他原因,比賽也停了3分多鍾。比賽中需要補的時間多達9分50秒。

雖然球證不可能將所有時間都補上,但西媒表示,補時時間和浪費的時間相比,還是少太多了。(伊雲)

https://m.soccer.sina.com.hk/news/article/12928980/87/20210412

愈爆愈多,今次皇馬同球證真係出盡渾身解數。

熱賣及精選
不如學NBA咁去做啦咪冇得嘈law

最好補夠40分鐘比巴塞
補到巴塞入波為止
丫。。。。係補到反勝為止
希望咁你會開心少少

引用:
原帖由 濫權太狼 於 2021-4-13 09:17 AM 發表

最好補夠40分鐘比巴塞
補到巴塞入波為止
丫。。。。係補到反勝為止
希望咁你會開心少少
浪費左9分鐘,補得4分鐘。皇馬同關鍵之人計未夠鐘就完場後又一力作

梅西打晒冷震咁同球証投訴
快D吹完場啦球証,再唔吹省你同撥開你架
球証自然識做

梅西:
就這樣被你(C朗)征服 切斷了所有去路
我的心情是羞家 我的決定是糊塗
就這樣被你(C朗)征服 認同你最好的GOAT
我的劇情已落幕 我的愛恨已入土
引用:
原帖由 辣雞16朗 於 2021-4-13 09:20 AM 發表

浪費左9分鐘,補得4分鐘。皇馬同關鍵之人計未夠鐘就完場後又一力作
嬲無用架
等緊你去信上訴
最好加埋絕食抗議
支持你!

關鍵人物任務完成
仲唔拿拿臨吹雞咩
夜長夢多呀

說好的6比5已出現,真係辛苦晒
引用:
原帖由 濫權太狼 於 2021-4-13 09:23 AM 發表

嬲無用架
等緊你去信上訴
最好加埋絕食抗議
支持你!
超,比多幾分鐘巴塞輸多幾粒到時仲肉酸
巴塞有體能絕大優勢下比皇馬禁住打

梅西:
引用:
原帖由 最強大腦沙維 於 2021-4-13 09:24 AM 發表

關鍵人物任務完成
仲唔拿拿臨吹雞咩
夜長夢多呀
比基想鼓勵艾巴:「鎮定點,豪爾迪(艾巴),這次的西班牙盃我們拿定了,加油!」
原來係指呢樣

梅西:
補時10分鐘
邊間電視台講架
名都無?

引用:
原帖由 xlea 於 2021-4-13 09:30 AM 發表

補時10分鐘
邊間電視台講架
名都無?
原來又係作新聞屈皇馬

梅西:
直情要補到反CUP先吹啦

我們一直維護的文明、法治、公義、民主、廉潔、良知、秩序、衛生、安全、平等、和最珍貴的自由,漸漸的,不見了。如果我們沉默逃避,得過且過,很快,連自己也不見了。。。。。。
until 巴 score 

又until we score?

引用:
原帖由 濫權太狼 於 2021-4-13 09:23 AM 發表

嬲無用架
等緊你去信上訴
最好加埋絕食抗議
支持你!
似係濫兄你嬲啲,不如試著回應下,提高下本版討論質素都好嘛,你有能力的話。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]