• 瀏覽: 2,232
  • 回覆: 23
  • 追帖: 1
應該係水喉位置漏水,
請問有咩方法可以自己維修?

熱賣及精選
唔叫房署整? 無改佢地包整

或者唔係水喉漏水,是石屎灶面與牆身之間漏水。。用密秘武器啦。牆身與灶台面之間打玻璃膠!!

引用:
原帖由 職工男子漢 於 2021-4-13 02:13 PM 發表

應該係水喉位置漏水,
好壯觀..........先要找出滲水位置和成因

驟眼睇, 唔止一處漏水

引用:
原帖由 中國人不吃這套 於 2021-4-13 02:37 PM 發表

唔叫房署整? 無改佢地包整
整完過一排又漏,我懷疑唔止一個位漏

引用:
原帖由 望見富有工人 於 2021-4-13 03:10 PM 發表

或者唔係水喉漏水,是石屎灶面與牆身之間漏水。。用密秘武器啦。牆身與灶台面之間打玻璃膠!!
其實用英泥封得唔得

引用:
原帖由 長青空中飛臭蟲 於 2021-4-13 04:12 PM 發表

好壯觀..........先要找出滲水位置和成因
日久失修

如果系公屋房署攪掂

引用:
原帖由 職工男子漢 於 2021-4-13 02:13 PM 發表

應該係水喉位置漏水,
相片中 應該係 供水喉 ... 如 房署 已 更換 / 維修 ... 正常 應該無事 ... 而且 供水喉 有水壓 ... 漏水 就 吾會 咁小事 ... 滴滴吓、滲滲吓 都 好快 就 儲滿一桶水 ... ...

牆身後 係 乜野 ??? 外牆 ?

我的世界:
鐘錶網
引用:
原帖由 職工男子漢 於 2021-4-13 05:04 PM 發表

其實用英泥封得唔得
都可以。

引用:
原帖由 職工男子漢 於 2021-4-13 05:04 PM 發表

其實用英泥封得唔得
或者買罐細滴不漏防水油,在灶台與牆身之間油幾次。。滴不漏有透名,有白色。。

引用:
原帖由 鐘錶友 於 2021-4-13 05:17 PM 發表

相片中 應該係 供水喉 ... 如 房署 已 更換 / 維修 ... 正常 應該無事 ... 而且 供水喉 有水壓 ... 漏水 就 吾會 咁小事 ... 滴滴吓、滲滲吓 都 好快 就 儲滿一桶水 ... ...

牆身後 係 乜野 ??? 外牆 ?
牆身後係隔離屋

引用:
原帖由 職工男子漢 於 2021-4-13 05:39 PM 發表

牆身後係隔離屋
咁 有無問過 鄰居 既 情況 ... 好多人 乜都吾理 ... 分分鐘 係 鄰居 漏水 ... ... 不過 鄰居 吾識 ... 吾知 ... 甚至 明知都 吾理

禮貌 D 過去 問問 ... 如果 鄰居 吾理你, 就 叫 管理處 幫手 查證

我的世界:
鐘錶網
引用:

應該係水喉位置漏水,
用防水鋼膠修補

https://youtu.be/E53QENLFMzg

🥜者清,爨者迷🗨( ̄Д ̄)y🚬每逢佳節倍確診
沒有永遠的朋友,也沒有永遠的敵人,只有永遠的利益。
把手握緊,裡頭什麼也沒有;而鬆開手,你所擁有的是一切。
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]