• 瀏覽: 2,226
  • 回覆: 12
有無師兄收到風今年老電花紅有無派
往年4月中都會出信,今年真係無咩聲氣

熱賣及精選
引用:
原帖由 一串咖喱魚蛋 於 2021-4-13 02:18 PM 發表

有無師兄收到風今年老電花紅有無派
往年4月中都會出信,今年真係無咩聲氣
Engineering 2020年達哂標,一定有。 其他BU就唔知。舊年bonus係16號過數,應該呢幾日有信,留意HR Portal入面個edbis page個My Bonus letter有冇update啦。升職同5仔以上有人工加嘅呢兩日派信。

引用:
原帖由 vip10142 於 2021-4-13 02:52 PM 發表

Engineering 2020年達哂標,一定有。 其他BU就唔知。舊年bonus係16號過數,應該呢幾日有信,留意HR Portal入面個edbis page個My Bonus letter有冇update啦。升職同5仔以上有人工加嘅呢兩日派信。
我做hkt ,唔知算唔算under pccw,或者咁講,pccw派唔知等唔等於hkt派,5仔我地部門300人得10個唔夠有5仔,全部4仔,我見咁耐intra仲未有notice所以先問下,師兄唔該晒

引用:
原帖由 vip10142 於 2021-4-13 02:52 PM 發表

日日望住portal,

引用:

8號仔同6823分咗家好耐㗎喇,兩間唔同上市公司,分花紅梗係分開派啦,阿媽有唔等於個仔有。就算大家係6823嘅夥記,都係逐個業務單位嚟睇業績達唔達標,分唔分到花紅。

Engineering有得派,唔等於CSL marketing /  Retail有得派,Now TV有得派,唔等於Teleservices有得派。8號仔嘅Solutions賺大錢,但係Global唔達標,所以Global好多年都冇得派。明未?

問返你哋個AVP above啦,佢哋會知有冇得派。

引用:
原帖由 vip10142 於 2021-4-13 08:58 PM 發表

8號仔同6823分咗家好耐㗎喇,兩間唔同上市公司,分花紅梗係分開派啦,阿媽有唔等於個仔有。就算大家係6823嘅夥記,都係逐個業務單位嚟睇業績達唔達標,分唔分到花紅。

Engineering有得派,唔等於CSL marketing /  Retail有得派,Now TV有得派,唔等於Teleservices有得派。8號仔嘅Solutions賺大錢,但係Global唔達標,所以Global好多年 ...
明啦,咁預左無啦,

引用:
原帖由 一串咖喱魚蛋 於 2021-4-13 09:30 PM 發表

明啦,咁預左無啦,
今日intranet出咗IGC,27號上portal check My Bonus letter,28號過數。Good luck !

引用:
原帖由 vip10142 於 2021-4-15 09:23 AM 發表

今日intranet出咗IGC,27號上portal check My Bonus letter,28號過數。Good luck !
我係hkt ,師兄你咩部門

引用:
原帖由 一串咖喱魚蛋 於 2021-4-15 07:46 PM 發表

我係hkt ,師兄你咩部門
打雜部😂😂😂

我起P仔solution 做, 今年有bonus, 但冇一個月, 吾知有冇人工加

引用:
原帖由 山上有隻大羊羊 於 2021-5-1 01:33 PM 發表

我起P仔solution 做, 今年有bonus, 但冇一個月, 吾知有冇人工加
Engineering今年有好多BU 3仔0.5至0.6,4仔0.9,5仔唔過1.1 個月。Global好似得0.7左右,Commercial Group有啲BU仲陰公連0.25個月都冇。

加人工就問番你個VP喇,recommedation年頭已經做哂,有BU攞5仔以上嘅四月中已經收咗信,咁答唔答到你嘅問題?

引用:
原帖由 vip10142 於 2021-5-1 03:17 PM 發表

Engineering今年有好多BU 3仔0.5至0.6,4仔0.9,5仔唔過1.1 個月。Global好似得0.7左右,Commercial Group有啲BU仲陰公連0.25個月都冇。

加人工就問番你個VP喇,recommedation年頭已經做哂,有BU攞5仔以上嘅四月中已經收咗信,咁答唔答到你嘅問題?
謝謝 師兄解答

BONUS有, 人工加冇

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]