• 瀏覽: 9,069
  • 回覆: 40
  • 追帖: 2
匯落微信人民幣錢包或支付寶都得(仲好),不一定內地銀行,有咩經濟方法?數額不大
銀行手續費要幾多?定去找換店做?找換店會不會被騙。從來未試過轉錢去國內。。。。。。。。

熱賣及精選
找換店無咩問題呀,正如你所說又唔係匯得多,唔通人地開十幾年鋪就係為咗等你嗰一萬幾千上釣咩。網上用熊貓速匯都唔錯呀

引用:
原帖由 宋李宗 於 2021-4-13 03:11 PM 發表

匯落微信人民幣錢包或支付寶都得(仲好),不一定內地銀行,有咩經濟方法?數額不大
銀行手續費要幾多?定去找換店做?找換店會不會被騙。從來未試過轉錢去國內。。。。。。。。
你要匯幾多百萬?

又無得上去,滙乜鬼人仔吖,等通關有望先至滙都唔遲

提示: 違規內容已被屏蔽
提示: 違規內容已被屏蔽
找換店啦
仲有得揀?

說好的6比5已出現,真係辛苦晒
香港中銀啦
手機開戶又簡單又合法

香港微信綁香港銀行卡,直接微信跨境匯款,你銀行扣港幣,對方會收到人民幣,我個個月都係咁滙,零手續費,睇即時匯率

引用:
原帖由 zxr234 於 2021-4-14 08:03 PM 發表

香港微信綁香港銀行卡,直接微信跨境匯款,你銀行扣港幣,對方會收到人民幣,我個個月都係咁滙,零手續費,睇即時匯率
可不可以自己香港微信滙款去自己大陸微信戶口?

引用:
原帖由 fungkau15 於 2021-4-14 08:20 PM 發表

可不可以自己香港微信滙款去自己大陸微信戶口?
收款人個大陸微信要綁定左大陸銀行戶口

多謝資訊

今日匯率
0.841048

收款果個要有大陸身分證...對方要收到先算...如果香港有人有香港中銀兼有大陸中銀,可以叫佢自己匯比自己,香港匯大陸,人地話唔收手續費,再叫佢大陸銀行轉帳比你大陸銀行..你比番錢佢咪得囉

引用:
原帖由 gekun 於 2021-4-13 03:19 PM 發表

找換店無咩問題呀,正如你所說又唔係匯得多,唔通人地開十幾年鋪就係為咗等你嗰一萬幾千上釣咩。網上用熊貓速匯都唔錯呀
熊貓?

引用:
原帖由 片刻怪山羊 於 2021-4-15 03:24 PM 發表

微信搞唔定咩?
收錢要大陸居民身份證

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]