• 瀏覽: 4,083
  • 回覆: 58
  • 追帖: 1
https://youtu.be/P4bmDqZNhMM

其實日本係一個非常自私嘅民族。。。進入香討影片區

熱賣及精選
引用:
原帖由 殘廁變態的豬豬 於 2021-4-15 06:34 AM 發表

其實日本係一個非常自私嘅民族。。。
佢只係擺事件上枱,逼世界幫佢解決,否則佢就倒出去。留意下那班聯盟環保國台灣無咩大反應就知,想逼中國出手幫手處理

呢招應是事先聯盟唸出來,找中國麻煩。學了特總統既衰樣

外交部叫日本官員飲左的水再講

既然飲得冇問題,咪駁條喉俾日本國民飲用囉

冇問題的話自己用咗佢吖

真係飲得?倒番落自己個儲水庫咪得囉 一舉多得

引用:
原帖由 傻仔皮 於 2021-4-15 07:56 AM 發表

真係飲得?倒番落自己個儲水庫咪得囉 一舉多得
X100 我都係咁話,當日本政府冇講大話,啲核廢水對人體無害,咁佢哋就更應該將啲核廢水倒回水塘,然後再經正常飲用水程序淨化水源,再供廣大日本人飲品,咁不是更好更經濟方便嗎?。。。

引用:
原帖由 hkjc166 於 2021-4-15 07:51 AM 發表

冇問題的話自己用咗佢吖
X100 我都係咁話,當日本政府冇講大話,啲核廢水對人體無害,咁佢哋就更應該將啲核廢水倒回水塘,然後再經正常飲用水程序淨化水源,再供廣大日本人飲品,咁不是更好更經濟方便嗎?。。。

睇吓2個前總統對日本的評價便對日本這次的決定一點不驚奇。

:-
美國總統羅斯福說過:“日本人是有史以來我見過的最卑鄙、最無恥的民族。”

法國總統戴高樂評價日本: “日本,這是一個陰險與狡詐的殘忍民族,這個民族非常勢利,其瘋狂嗜血程度類似於歐洲中世紀的吸血鬼德庫拉,你一旦被他看到弱點,喉管立即 會被它咬破,毫無生還可能。”

解決幅射水唔係技術問題只係錢問題, 有地有錢就起到儲存庫, 然後用時間去等幅射物質衰減, 幾十年後就會降到真正安全程度, 只不過要用巨額金錢做建造營運同維修

引用:
原帖由 殘廁變態的豬豬 於 2021-4-15 06:34 AM 發表

其實日本係一個非常自私嘅民族。。。
幫手運上太空

日本係一個好窮國家!
因為美國成日買日本貨唔比錢,
日本買美國貨要比足錢

引用:
原帖由 bonod 於 2021-4-15 08:21 AM 發表

解決幅射水唔係技術問題只係錢問題, 有地有錢就起到儲存庫, 然後用時間去等幅射物質衰減, 幾十年後就會降到真正安全程度, 只不過要用巨額金錢做建造營運同維修
🤔人地起石棺封左佢,有人夾錢一齊起,一層層再加建。但查唔到內部情況。

日本今次近海?石棺這招沒有用?
填海後才封到?
而且還想查看到內部情況。

🤔所以日本這個複雜好多,用比較多錢,
但好像無人夾錢幫他搞...
😂俄羅斯還想炸左佢。
自己決定左咁個方法,價錢就自己硬食,
現在想其他國家夾錢?

主題標籤 #日本
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]