• 瀏覽: 11,019
  • 回覆: 71
  • 追帖: 2
我媽媽係一個長期吸煙嘅人 一日一包個種好多年 直至到前年5月證實患有肺癌 同年12月就走左

好記得佢走左一個月後 我有一晚忽然夢到佢 喺夢中佢捉住我隻手 同我講 叫我乖~唔好學佢食煙~仲叫我唔好再掛住佢~佢要投胎啦 之後我就醒左 個陣係冬天我習慣冬天關晒啲窗瞓覺 唔知點解醒左個一刻 有一陣涼涼地既風經過我張床 窗簾布都吹左一下 我覺得我媽媽真係返過嚟搵我 同我講呢番說話 之後我就講左句:放心啦我會乖架,你下世好好做人。

之後我都冇再夢到佢啦~

熱賣及精選
引用:
原帖由 知識份數 於 2021-4-15 09:50 AM 發表

我媽媽係一個長期吸煙嘅人 一日一包個種好多年 直至到前年5月證實患有肺癌 同年12月就走左

好記得佢走左一個月後 我有一晚忽然夢到佢 喺夢中佢捉住我隻手 同我講 叫我乖~唔好學佢食煙~仲叫我唔好再掛住佢~佢要投胎啦 之後我就醒左 個陣係冬天我習慣冬天關晒啲窗瞓覺 唔知點解醒左個一刻 有一陣涼涼地既風經過我張床 窗簾布都吹左一下 我覺得我媽媽真係返過嚟搵我 同我講呢番說話 之後我就講左句:放 ...
雖然係鬼故 但係有D感動

對 真係要珍惜健康 為自己及家人負責

引用:
原帖由 Yannifwy 於 2021-4-15 09:56 AM 發表

成件事我都冇覺得驚, 可能因為知道係家人啦

引用:
原帖由 香橙pancake 於 2021-4-15 09:59 AM 發表

對 真係要珍惜健康 為自己及家人負責
講得好岩呀 唔好令家人擔心

引用:
原帖由 知識份數 於 2021-4-15 10:00 AM 發表

講得好岩呀 唔好令家人擔心
我婆婆都曾經向我報夢

引用:
原帖由 知識份數 於 2021-4-15 09:50 AM 發表

好記得佢走左一個月後 我有一晚忽然夢到佢 喺夢中佢捉住我隻手 同我講 叫我乖~唔好學佢食煙~仲叫我唔好再掛住佢~佢要投胎啦 之後我就醒左 個陣係冬天我習慣冬天關晒啲窗瞓覺 唔知點解醒左個一刻 有一陣涼涼地既風經過我張床 窗簾布都吹左一下 我覺得我媽媽真係返過嚟搵我 同我講呢番說話 之後我就講左句:放 ...
咁快可以投胎,做仔女應該要開心

引用:
原帖由 是弗貴 於 2021-4-15 10:02 AM 發表

咁快可以投胎,做仔女應該要開心
點解咁講

引用:
原帖由 知識份數 於 2021-4-15 10:03 AM 發表

點解咁講
聽講有啲人死後要留喺陰間好長時間先可以投胎!

食煙真係累死人

引用:
原帖由 Yannifwy 於 2021-4-15 09:56 AM 發表

流馬尿了

希望樓主早日釋懷!

引用:

咁你就要乖乖聽話唔好食煙, 多做運動, 保重自己回報媽媽啦!!

引用:

好感人嘅鬼故!

我阿嫲臨走個陣叫我唔好再戴脷環,佢唔想見到我再戴。我個一刻開始就無再戴了⋯

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]