• 瀏覽: 2,506
  • 回覆: 80
  • 追帖: 2
蛋蛋得幾草食乜好?
(九龍)$38 鐵板餐。忌廉湯。凍奶茶
(港島)$35 肉骨茶
(港島)$24 乾炒牛河
(港島)$14 豬雜粥。$15 叉燒腸
(港島)$25 鹵什飯
(港島)$32 海南雞飯
(港島)$25 豬扒麵
(九龍)$35 香蒜白酒蜆肉意粉
(港島)$28 肉餅洋蔥雞兩餸飯
(港島)$29 乾炒牛河
(港島)$24 星洲炒米
(港島)$30 梅菜蒸鯇魚
(新界)$25 鹹蛋燒肉切雞飯送飲品
(九龍)$35 鳳爪排骨飯。牛肉球
(九龍)$15 汁燒牛肉丼
(九龍)$15 燒鴨切雞雙拼飯
(九龍)$34 乾炒牛河
(港島)$39 椒鹽豬扒飯
(港島)$24 沙爹牛河
(港島)$36 魷魚豬腸車仔麵
(港島)$28 椒鹽豬扒飯
(港島)$25 招牌隆江豬腳飯
(九龍)$30 星洲炒米
(港島)$30 牛膶豬皮油麵
(港島)$25 川汁豬腳飯送例湯
(港島)$30 乾炒牛河
(港島)$31 菜遠豬什飯
(港島)$20 雞鴨雙拼飯
(港島)$39 上海粗炒

唔。。唔。。唔。。蛋蛋少食魚,但見佢咁平,新鮮,又即叫即蒸,就一於試下啦!檯面有幾份鯇魚,排骨,都係$30蚊一份,又有D一條條既魚,要$50蚊一條。我就揀咗一份有魚腩同埋魚雲既,阿姐就放入蒸籠蒸喇。套餐有豆漿送,要咗一杯。

蒸魚上枱,幾香,魚腩冇骨部份開始食,都幾多肉既,食到尾就開始要挑骨食,有D吃力。個魚雲唔知點處置好,得人地係食到雪雪聲既,咁我又試下啜,出力啜,啜到骨同埋D啫喱狀既野,好核突,滑滑地既。魚汁餸飯,一流!

梅菜鯇魚,$30蚊一份

仲有排骨,但唔見扣肉同埋肉餅

又係北角渣華道熟食

成 set $30蚊,送豆漿

多蔥,魚汁餸飯好食

大大舊魚肉

送豆漿或湯

多謝收睇!蛋蛋Cheap Eats不定時上映!

熱賣及精選
引用:
原帖由 Eggy2k 於 2021-4-15 12:50 PM 發表

唔。。唔。。唔。。蛋蛋少食魚,但見佢咁平,新鮮,又即叫即蒸,就一於試下啦!檯面有幾份鯇魚,排骨,都係$30蚊一份,又有D一條條既魚,要$50蚊一條。我就揀咗一份有魚腩同埋魚雲既,阿姐就放入蒸籠蒸喇。套餐有豆漿送,要咗一杯。

蒸魚上枱,幾香,由魚腩冇骨部份開始食,都幾多肉既,食到尾就開始要挑骨食,有D吃力。個魚雲唔知點處置好,記得人地係食到雪雪聲既,咁我又試下啜,出力啜,啜到骨同埋D啫喱狀既野,好 ...
咁嘅價錢, 夫復何求!

引用:
原帖由 白鴿眼黨2 於 15-4-2021 01:34 PM 發表

咁嘅價錢, 夫復何求!
$30蚊新鮮蒸魚

$30即叫即蒸算係咁啦,洗晒散銀啦

引用:
原帖由 9個永恆的美人 於 15-4-2021 01:35 PM 發表

$30即叫即蒸算係咁啦,洗晒散銀啦
本來諗住比3蚊要可樂,但豆漿唔使加錢就要咗,真係 cheap

引用:
原帖由 Eggy2k 於 2021-4-15 12:50 PM 發表

蒸魚上枱,幾香,由魚腩冇骨部份開始食,都幾多肉既,食到尾就開始要挑骨食,有D吃力。個魚雲唔知點處置好,記得人地係食到雪雪聲既,咁我又試下啜,出力啜,啜到骨同埋D啫喱狀既野,好 ...
嚴格上嚟講...叫做魚嘴!

引用:
原帖由 unclesixteen 於 15-4-2021 01:37 PM 發表

嚴格上嚟講...叫做魚嘴!
好似係

引用:
原帖由 Eggy2k 於 2021-4-15 01:39 PM 發表

好似係
大魚頭,先至有魚雲食㗎

引用:
原帖由 unclesixteen 於 15-4-2021 01:41 PM 發表

大魚頭,先至有魚雲食㗎
鯇魚冇架?

引用:
原帖由 Eggy2k 於 2021-4-15 12:50 發表

乜都假,最緊要即叫即蒸,熱辣辣先至最好食。

引用:
原帖由 Eggy2k 於 2021-4-15 12:50 發表

30蚊連工包料,仲有豆漿飲已經好平。如果你去街市買,自己整都做唔到呢個價錢。

引用:
原帖由 Eggy2k 於 2021-4-15 01:42 PM 發表

鯇魚冇架?
鯇魚頭好細……魚頭都細,無乜野食

引用:
原帖由 A1000 於 15-4-2021 01:42 PM 發表

乜都假,最緊要即叫即蒸,熱辣辣先至最好食。
我平生第一次自己出街食蒸魚飯咋

引用:
原帖由 Eggy2k 於 2021-4-15 13:44 發表

我平生第一次自己出街食蒸魚飯咋
唔係啩?以前我就好鍾意去泉章居,食佢哋嘅梅菜蒸鯇魚。但係後來去過海叔嗰度,已經唔會改變,一定係去海叔嗰度好食。

引用:
原帖由 A1000 於 15-4-2021 01:43 PM 發表

30蚊連工包料,仲有豆漿飲已經好平。如果你去街市買,自己整都做唔到呢個價錢。
我想食魚汁撈飯咋

主題標籤 #北角
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]