• 瀏覽: 3,536
  • 回覆: 30
  • 追帖: 4
本主題由 天字荳號飛 於 2021-4-17 06:41 AM 使用 提升卡 道具
多謝選擇月刊用真實數據確認小弟廢噏!!!

--->>> 慳電、環保、製冷快 1½匹變頻式分體冷氣機

好彩我自己無買錯,貴買平用~!!! 你買咩唔關我事,你用又唔係我用

熱賣及精選
強尼X變頻式分體冷氣機大檢閱

https://www.youtube.com/watch?v=p8xH2qFCQ84&t=5s

534期《選擇》月刊記者會

09:04 開始
https://www.facebook.com/hongkongchoice/videos/2877060725874810

人地有聲明

附件

odna003.gif(523.86 KB)

2021-4-16 07:47 AM

聲明又點呢?攞靚機去測試,賣街就賣渣野
仲有一個唔同,全部 540 大機得日立 420 實差一大截!

轉貼 : HK01

分體式冷氣機售價、製冷量效能比較

等我睇吓乜料先!!!

淨係比較電費唔全面, 要比較咪差價. 如果一年相差500, 機價相差2500, 要5年先追番個差價. 

仲有
1. 製冷時間短快速造到温度
2. 送風角度大 吹得夠唔夠遠 夠唔夠風 如大廳需要長射程
3. 舒適度
4. 濕度
5. 寧靜程度,室內機唔嘈自己,室外機唔比人投訴
6. 使用容易
7. 機器熄機後,有無護理功能,預防怪味,日常自動清潔
8. 日後大清潔是否容易打理保養
9. 個人八字同買嘅牌子夾
10. 運氣好彩!!電器仲要天天祈禱

如果你好鍾意涼冷氣,或者有養竉物 7x24 開冷氣,消委會嘅電費差價要計多 4 倍,180 日 12 小時 $500,同 360 日 24 小時 $2000 有所不同,越用得多越快追回差價,未計使用感受好過其他雜牌。

附件

IMG_20210416_101434.jpg(334.23 KB)

2021-4-16 10:20 AM

我朋友部日立真系開到最大都唔覺佢凍!

引用:
原帖由 殘廁幼小的浴缸 於 2021-4-16 10:44 AM 發表

我朋友部日立真系開到最大都唔覺佢凍!
會唔會買錯匹數??

引用:
原帖由 天字荳號飛 於 2021-4-16 10:09 AM 發表

仲有
1. 製冷時間短快速造到温度
2. 送風角度大 吹得夠唔夠遠 夠唔夠風 如大廳需要長射程
3. 舒適度
4. 濕度
5. 寧靜程度,室內機唔嘈自己,室外機唔比人投訴
6. 使用容易
7. 機器熄機後,有無護理功能,預防怪味,日常自動清潔
8. 日後大清潔是否容易打理保養
9. 個人八字同買嘅牌子夾
10. 運氣好彩!!電器仲要天天祈禱
變頻機performance一定贏,不過個inverter既power electronics唔知頂到幾耐?同會唔會幾年後無spares。

又係會壞嘅問題!!!又用假設壞嚟回應
定頻成部換唔使錢,變頻整就要錢???

食魚有雪卡毒,孔雀石綠
食豬有豬球菌
食牛有瘋牛症
食菜有農藥
手機有幅射

人人日日食日日用,包括我自己!

唔放心用窗口機用定頻,平靚正!!!壞咗買過部

人都會死,唔通日日去睇醫生,
電視有人兩三年壞,有人用到 10 年。

引用:
原帖由 2829 於 2021-4-16 09:45 AM 發表

淨係比較電費唔全面, 要比較咪差價. 如果一年相差500, 機價相差2500, 要5年先追番個差價. 
exactly 

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]