• 瀏覽: 8,197
  • 回覆: 64
阿妹早兩日同屋企講想去外國讀書,咁我哋都好贊成,話晒唔知香港將來會點,一陣政府收緊出入境政策就慘。
雖然呢排都未必可以去到,不過都PLAN定先,阿妹揀咗幾間海外大學,大家就一齊睇下啲校風排名之類,話晒都係隔山買牛,點都係做多啲準備好。
我見佢都揀唔少韓國方面嘅大學,咪問佢想讀乜系,睇下幫唔幫到佢啦。
佢話想讀英文……
WHAT?
如果要正正經經讀英文點解唔去歐美一帶英語體系地區?韓國讀英文有乜特別?
有冇師兄師姐係韓國留過學?

熱賣及精選
引用:
原帖由 老佛爺爺 於 2021-4-16 10:09 AM 發表

阿妹早兩日同屋企講想去外國讀書,咁我哋都好贊成,話晒唔知香港將來會點,一陣政府收緊出入境政策就慘。
雖然呢排都未必可以去到,不過都PLAN定先,阿妹揀咗幾間海外大學,大家就一齊睇下啲校風排名之類,話晒都係隔山買牛,點都係做多啲準備好。
我見佢都揀唔少韓國方面嘅大學,咪問佢想讀乜系,睇下幫唔幫到佢啦。
佢話想讀英文……
WHAT?
如果要正正經經讀英文點解唔去歐美一帶英語體系地區?韓國讀英 ...
韓國八大都係 96 年先有英文系,如果係呢八大,點都係國家級,唔會差得去邊,如果係野雞大學,不過出歐美讀

去韓國……追星?
我有個大學同學係去韓國再讀,目的為追星,日日都話見到邊個邊個,冇見過佢提讀書

要讀英文就直接去加拿大之類啦,又可以搞埋移民

引用:
原帖由 老佛爺爺 於 2021-4-16 10:09 AM 發表

佢話想讀英文……
WHAT?
如果要正正經經讀英文點解唔去歐美一帶英語體系地區?韓國讀英 ...
你阿妹最醒,隨時唔使讀都 First Hon 畢業,跟手去返大學做講師!

請大家以後唔好叫暴徒,要改口叫佢地做「恐怖分子!」
同她講學語言最快最平的方法是睇戲和電視劇

你阿妹喜歡食韓國腸仔,唔鐘意香港熱狗🌭

如果她去牛津哈佛讀中文(假如有)呢?定應該要鼓勵她去大灣區讀?

引用:

佢話想讀英文……
WHAT?
即係吾係讀書,想去玩多D,去韓國追星方便D,

主要係順便學埋韓文溝韓仔嘛 !🤔😅

佢應該係貪韓國英文容易D畢業

引用:
原帖由 老佛爺爺 於 16-4-2021 10:09 發表

佢話想讀英文……
WHAT?
去韓國讀英文?邊有可能比歐美好,在歐美生活幾年都會講流利英文,

引用:
原帖由 hugeching 於 2021-4-16 04:36 PM 發表

去韓國……追星?
我有個大學同學係去韓國再讀,目的為追星,日日都話見到邊個邊個,冇見過佢提讀書
我覺得樓主阿妹想去整容整形可能性更大

引用:
原帖由 derrickt 於 2021-4-17 09:18 AM 發表

主要係順便學埋韓文溝韓仔嘛 !🤔😅
韓國棒子都系人工合成,好睇嘅冇幾個

引用:
原帖由 前期忠樓主 於 2021-4-17 12:04 PM 發表

我覺得樓主阿妹想去整容整形可能性更大
不得了, 好大機會整容整到好似全智賢、
宋慧喬、孫藝珍…連屋企人都唔認得阿妹?😂

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]