• 瀏覽: 4,730
  • 回覆: 70
  • 追帖: 1
鄰居湊嘅兩個孫,一個 3 歲一個 1 歲,成日係咁尖叫,兩個長者又唔理佢地,兩隻小魔怪終日係咁尖叫狂嗌,好撚煩.尤其晚上更甚,就算關鋁窗都好撚嘈

隨左換雙層玻璃窗之外,唔知有乜其他方法
唔好叫我搬

熱賣及精選
引用:
原帖由 大大隻龍蝦 於 2021-4-16 02:44 PM 發表

鄰居湊嘅兩個孫,一個 3 歲一個 1 歲,成日係咁尖叫,兩個長者又唔理佢地,兩隻小魔怪終日係咁尖叫狂嗌,好撚煩.尤其晚上更甚,就算關鋁窗都好撚嘈

隨左換雙層玻璃窗之外,唔知有乜其他方法
唔好叫我搬
用厚窗簾

The Raymond Voice : 不要做會令自己後悔的事
聽聽吓就慣

換雙層玻璃窗應該好夠了, 話時話, 細路夜晚都要訓, 夜晚靜咪得囉

引用:
原帖由 Raymondkyy 於 2021-4-16 02:56 PM 發表

用厚窗簾
是否質地好似地盤用嗰啲隔音布咁 ?  thx

引用:
原帖由 hingfai709a 於 2021-4-16 02:59 PM 發表

換雙層玻璃窗應該好夠了, 話時話, 細路夜晚都要訓, 夜晚靜咪得囉
佢地有時半夜 12 點後仲係到 V wa 鬼叫

自己生多兩件就習慣。

Qidi dabaru rẹ, jẹ ki a ṣe!
引用:
原帖由 Akeem 於 2021-4-16 03:10 PM 發表

自己生多兩件就習慣。
No la
我細路已 20 幾歲,大學畢業做緊野,仲生乜鬼 ?

半夜仲嘈就揾管理處, 佢地啲老人家寵佢地唔代表其他人都要寵佢地

引用:
原帖由 大大隻龍蝦 於 2021-4-16 03:13 PM 發表

No la
我細路已 20 幾歲,大學畢業做緊野,仲生乜鬼 ?
就係太耐已經遺忘咗呢啲記憶,想當年佢哋細個嘅時候啲鄰居都咁俾面,想重拾回憶唯有坐言起行叫仔女而家就生番兩個湊孫,包你唔會再為呢啲鄰居細佬噪音問題困擾。

Qidi dabaru rẹ, jẹ ki a ṣe!
引用:
原帖由 Akeem 於 2021-4-16 03:16 PM 發表

就係太耐已經遺忘咗呢啲記憶,想當年佢哋細個嘅時候啲鄰居都咁俾面,想重拾回憶唯有坐言起行叫仔女而家就生番兩個湊孫,包你唔會再為呢啲鄰居細佬噪音問題困擾。
係喎........搵個阿二幫手先

住住下咪慣囉,自我保持開朗心情

我對面屋搬來一家四口,個老母一開口就仆街冚家鏟鬧兩個仔同老公然後所有性器官出晒嚟…把聲又尖又亮好鬼死討厭

早排東張西望就講有人放D音樂回報

廢老縱容
過去小7佢

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]