• 瀏覽: 1,590
  • 回覆: 24
有無人大陸買返黎香港安裝?

熱賣及精選
引用:
原帖由 juamac 於 2021-4-17 11:03 AM 發表

點解要買呢隻品牌 ? 價錢好平 ? 好好用 ? 有冇全球保障 ?

有!!!大把人要平要性價比,仲自己裝添!

引用:
原帖由 juamac 於 2021-4-17 11:03 AM 發表

香港空氣污染不算嚴重,極少有人安裝新風系統

引用:
原帖由 長青空中飛臭蟲 於 2021-4-17 11:24 AM 發表

點解要買呢隻品牌 ? 價錢好平 ? 好好用 ? 有冇全球保障 ?
新風空調唔係品牌,係品種分類,佢係原本分體機多一條管道引入鮮風

大金ururu sarara

會唔會好濕,加上入新風,冷凍效能間接低咗

自己加條 人氣喉,中間加個閘掣

引用:
原帖由 juamac 於 2021-4-17 12:01 PM 發表

新風空調唔係品牌,係品種分類,佢係原本分體機多一條管道引入鮮風
O I C .....

有興趣呀

引用:
原帖由 skydreamer888 於 2021-4-17 02:55 PM 發表

大金ururu sarara
係咪而家無左?

引用:
原帖由 visor 於 2021-4-17 11:37 AM 發表

香港空氣污染不算嚴重,極少有人安裝新風系統
以我所知新風唔關空氣污染事喎...
新風空調原理係換走屋內空氣,例如長時間開住空調,咁室內就慢慢氧氣度減低,就算舊式空調強調過濾網羅幾好,其實都只係將室內微粒微塵過濾,氧氣度唔會提高
我睇過條片介紹話,所以返工返學開住空調容易眼瞓可能唔係懶,而係含氧度越來越低
我覺得呢類冷氣暫時唔洗買住,因為未普及,價錢應該較貴,畢竟依家大多數家庭都唔會人太多,開空調時間亦唔會長開,即係室內氧氣基本上都夠
(當然如果家庭人數多,或者空間太細或者長開,再或者有錢冇所謂就買)
我覺得新風空調類似"塵蟎吸塵器塵機" 呢類咁,塵蟎對身體唔好,不過正常清洗再俾太陽光曬下就ok, 非必須但對生活品質有提升,買唔買睇個人喜好

因為早排睇冷氣見到,如果理解錯誤請糾正,thx

引用:
原帖由 feelmeokay 於 2021-4-17 03:26 PM 發表

會唔會好濕,加上入新風,冷凍效能間接低咗
優點係"特定時間內換走室內空氣" 印像中一小時換xx,令室內氧氣充足(產品會有說明換幾多)
缺點其實都係錢...換咗新風入室內表示要再製冷,所以同舊式衡溫或新少少更慳電嘅變頻唔同,電費都會貴d

新風系統沒什麽太大作用,多半都沒有怎麽用。真的要換風建議不如單獨做換風系統

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]