• 瀏覽: 5,742
  • 回覆: 100
  • 追帖: 1
本主題由 幸運如意☆ 於 2021-4-17 05:53 PM 移動
自己在稻香集團茶樓食早茶已有一段時間,試過不同地方茶樓都發現早茶時段都有同一問題,就係早茶啲侍應態度上真係十分之有問題,個個都係唔想做咁樣又鍾意發脾氣😥

熱賣及精選
引用:
原帖由 NHK1978 於 2021-4-17 05:22 PM 發表

自己在稻香集團茶樓食早茶已有一段時間,試過不同地方茶樓都發現早茶時段都有同一問題,就係早茶啲侍應態度上真係十分之有問題,個個都係唔想做咁樣又鍾意發脾氣😥
香港邊間食肆既員工係好脾氣架
你要服務就要比多D錢啦

引用:
原帖由 A7907749 於 2021-4-17 05:50 PM 發表

香港邊間食肆既員工係好脾氣架
你要服務就要比多D錢啦
我都知道但係發覺早茶比較嚴重啲,好似我這些生客喜歡試不同茶樓人,每次去到新茶樓時候,啲侍應生就好似欠他錢一樣,黑口黑面坐咗他留畀熟客嗰啲位重死,大大聲話你唔好坐呀,我鬼知道你留位給熟客咩?

唔去飲茶就無問題啦。點解一定要去飲?唔飲就可以唔見為乾淨啦。既然落得場去,睇開d啦。人工低工時長,顧客又垃圾。心情點會好。  可以理解。

想吵架打交去天瑞稻香啦!包你舒服哂!

引用:
原帖由 goodmap 於 2021-4-17 06:18 PM 發表

唔去飲茶就無問題啦。點解一定要去飲?唔飲就可以唔見為乾淨啦。既然落得場去,睇開d啦。人工低工時長,顧客又垃圾。心情點會好。  可以理解。
你咁講都係縱容佢哋嘅行為?服務行業可以咁樣做落去咩?
熟客就可以選擇自己坐邊張枱?咁樣唔駛門口拿票啦!
每逢過年過節比利時就叫熟客唔比人係生客咩?

引用:
原帖由 NHK1978 於 2021-4-17 05:22 PM 發表

呢啲咁嘅低檔茶樓都去?

咪唔去  改第二間  酒數多的是

咪改第二間  酒數多的是

有,受氣

去稻香唔係貪佢平?
要服務就去龍景軒,包你舒服晒!

會改去其他酒樓試吓

引用:

點解吾系屋企食?! 系都要死出去比人問候老毋

引用:
原帖由 NHK1978 於 2021-4-17 06:29 PM 發表

你咁講都係縱容佢哋嘅行為?服務行業可以咁樣做落去咩?
熟客就可以選擇自己坐邊張枱?咁樣唔駛門口拿票啦!
每逢過年過節比利時就叫熟客唔比人係生客咩?
唔止要俾利是㗎。

仲要平時一星期幫襯一兩晚晚飯。

我喺自己屋苑酒樓飲茶從來唔使攞飛等位,包括母親節等最多人嘅日子。

如果熟客幫襯咁多都要一視同仁排隊,我幫襯咁多做乜? 過年派咁多利是做乜? 唔問吓點解CX Marco Polo會員 可以優先登機?  有啲VIP 又可以免費用 lounge,去抗議嘛!

其實都習慣哂…除咗農曆年個幾日派利是,基本班友仔個個西口西面好似去送殯咁,一講到派利是,廚房佬,燒味部,連洗碗個啲走出嚟等攞咁…

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]