• 瀏覽: 21,615
  • 回覆: 448
  • 追帖: 4
上星期五,肥甲人又出番來做節目
仲搞個比聽眾打電話上去環節
成過過程簡直係龍虎門同王小龍2批鬥大會
肥甲人不停咁爆粗問候人地娘親,差唔多句句都X。又話要教SSL班人點寫書,仲話叫鄺生請肥甲人那著紅衫眼鏡男做編劇。
而打電話上去既人,十個有九個都話自己棄書好耐冇買。

我就好好奇,既然你唔再係讀者,本書有幾差,又關你乜事?
點解你冇買書,又知道內容有幾差?
一向崇尚所謂言論自由既人,又算唔算係干預他人創作自由?

熱賣及精選
司馬超之心

哪個肥甲人手下,紅衫眼鏡男,居然發起一人一email向文傳施壓
希望鄺生不要坐視不理

(肥甲人不停咁爆粗問候人地娘親,差唔多句句都X。)
呢個主要是我不聽的原因,連基本尊重都沒有。寫得差無理由問候人娘親。所謂禍不及家人。相信佢地都有子女,有無家庭教育?

(而打電話上去既人,十個有九個都話自己棄書好耐冇買。)
咁攪笑。咁叫人點支持論點?打正旗號愛港漫,十居其九看盜版,如何振興港漫?棄書好耐,憑一兩幅插圖,管中窺豹。利害。

(話叫鄺生請肥甲人那著紅衫眼鏡男做編劇。)
其實呢位先生甚麼背景,熟書不等於可以做編劇。
漫畫兄好熟書,有編劇才華。投稿尚未有消息。

十年前因有提供意見給亞興
佢話介紹我做編劇,但只能做助理編劇
因為我沒有漫畫界經驗。
我推辭了(否則可能跟胡篇

依家市場上好賣週刊只有龍虎門同王小龍2本
佢地班狗人吾對住來吠吾通對天妖來吠嗎?😁

左手伸一伸,貴過係全身
有批評是好事、再故步自封好快連批評都消失、冇人留意

天意差錯誰可補?一切遭遇誰擺怖?
人生果真有定數?太是殘酷!太是殘酷!!
引用:
原帖由 itemwah2 於 2021-4-18 09:56 AM 發表

批評?依加係甲蟲同佢啲𡃁人身攻擊呀兄台!

引用:
原帖由 場上靠隊友 於 2021-4-18 10:23 發表

批評?依加係甲蟲同佢啲𡃁人身攻擊呀兄台!
無錯!善意批評可以接受!
依家係胡亂吠叫好像曱甴上身

左手伸一伸,貴過係全身
引用:
原帖由 小邪靈子 於 2021-4-18 11:25 AM 發表

無錯!善意批評可以接受!
依家係胡亂吠叫好像曱甴上身
同感!善意及有道理的評論係無問題嘅,但粗言穢語+人身攻撃,已經唔係評論、而係潑婦駡街!

引用:
原帖由 jackymad 於 2021-4-17 08:54 PM 發表

上星期五,肥甲人又出番來做節目
仲搞個比聽眾打電話上去環節
成過過程簡直係龍虎門同王小龍2批鬥大會
肥甲人不停咁爆粗問候人地娘親,差唔多句句都X。又話要教SSL班人點寫書,仲話叫鄺生請肥甲人那著紅衫眼鏡男做編劇。
而打電話上去既人,十個有九個都話自己棄書好耐冇買。

我就好好奇,既然你唔再係讀者,本書有幾差,又關你乜事?
一向崇尚所謂言論自由既人,又算唔算係干預他 ...
唔再係讀者,本書有幾差,又關你乜事?

指出咗個重點!👍

引用:
原帖由 itemwah2 於 2021-4-18 09:56 AM 發表

師兄搭錯線?你講緊老黃、胡編嗰本「天妖玄奇」?

刪除

我block了那個itemwah2, 大家不用回覆他了
他回不到的
免得引起罵戰關帖

引用:
原帖由 烈陽神 於 2021-4-18 12:35 PM 發表

師兄搭錯線?你講緊老黃、胡編嗰本「天妖玄奇」?
對了
龍虎門係五十二年老字號
同時身為港漫書皇
何需刻意"宣傳"
某班人借"宣傳"為虛
大肆惡言鞭撻為實
別有用心
路人皆見

引用:
原帖由 samsonwilliams 於 2021-4-18 12:33 AM 發表

(肥甲人不停咁爆粗問候人地娘親,差唔多句句都X。)
呢個主要是我不聽的原因,連基本尊重都沒有。寫得差無理由問候人娘親。所謂禍不及家人。相信佢地都有子女,有無家庭教育?

(而打電話上去既人,十個有九個都話自己棄書好耐冇買。)
咁攪笑。咁叫人點支持論點?打正旗號愛港漫,十居其九看盜版,如何振興港漫?棄書好耐,憑一兩幅插圖,管中窺豹。利害。

(話叫鄺生請肥甲人那著紅衫眼鏡男做編劇 ...
森兄過獎了!🙏🏻🙈
小弟只是比較熟新龍頭及中段,後段至轉手前實在太核突頂唔住所以也不太熟!
有冇才華要看看天公點安排啦,不過試稿應徴其中一個原因只是想看到自己喜歡角色可以有得發揮我唸真的有點搞笑呢個就可能可以自認天下第一笑料!😵😆

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]