• 瀏覽: 3,601
  • 回覆: 36
  • 追帖: 1
又到禮拜六,機械地行街睇戲食飯⋯⋯

至於晚飯,我老婆由pizza,馬拉嘢都考慮過,最後佢話食台灣嘢

行到台灣嘢前十米,佢又𠽌一聲入咗間泰國嘢

佢真係務求令我估佢唔到⋯⋯

係一間Bangkok品牌,喺香港都有十年,我喺上海做嘢果幾年都偶有幫襯⋯⋯

基本上由老婆發辦

原隻尤魚,淡而無味

泰式咖哩蝦球配薄餅,得果幾隻手指公咁大嘅蝦仁,蟹肉亦唔多

炒什菌,亦驚喜欠奉

鴨腿湯河,但比上海分店差,尤其係湯底,求其一間小店嘅船麵湯底,都好過佢

佢哋嘅招牌單骨雞翼,份量比以前少都算嘞,D雞翼好似冇醃過,欠底味不特止,重一陣雪味

本來諗住飯後再整件佢哋嘅signature椰子蛋糕,結果食到冇心機,算9數咯⋯⋯

今日咁嘅經濟,重要作為一個品牌,deliver啲咁嘅水準,加盟商應該反醒吓,有冇愧對人地得來不易嘅品牌

明顯唔係偶爾嘅失手,同幾年前比較,已經係變晒質,冇心機煮就唔好煮吖嘛,埋單七百幾,真係唔值,早知加三舊水落樓下據扒冇咁嬲⋯⋯

熱賣及精選
引用:
原帖由 EDEDEDD111 於 2021-4-17 08:58 PM 發表

至於晚飯,我老婆由pizza,馬拉嘢都考慮過,最後佢話食台灣嘢

係一間Bangkok品牌,喺香港都有十年,我喺上海做嘢果幾年都偶有幫襯⋯⋯

基本上由老婆發辦

原隻尤魚,淡而無味

炒 ...
最近咁多版友中伏,點解你回港就唔自煮

人要表現柔弱、不要剛強
人要表現愚蠢、不要聰明
人要無為、無我、無欲、居下、清虛、自然
Ching 都係順得人

引用:
原帖由 大林林 於 2021-4-17 09:03 PM 發表

最近咁多版友中伏,點解你回港就唔自煮
喺大陸自己一條友,煮嘢係自娛成份居多
番到香港,一係出街食,一係老婆煮,反而冇乜機會發揮⋯⋯

引用:
原帖由 EDEDEDD111 於 2021-4-17 09:12 PM 發表

喺大陸自己一條友,煮嘢係自娛成份居多
番到香港,一係出街食,一係老婆煮,反而冇乜機會發揮⋯⋯
平時太太煮,星期六你出馬,星期日外面吃

人要表現柔弱、不要剛強
人要表現愚蠢、不要聰明
引用:
原帖由 大林林 於 2021-4-17 09:19 PM 發表

平時太太煮,星期六你出馬,星期日外面吃
怕佢醃尖,到係算囉⋯⋯

No la

引用:
原帖由 EDEDEDD111 於 2021-4-17 09:20 PM 發表

怕佢醃尖,到係算囉⋯⋯
太太煮得好食過你

人要表現柔弱、不要剛強
人要表現愚蠢、不要聰明
引用:
原帖由 EDEDEDD111 於 2021-4-17 08:58 PM 發表

基本上由老婆發辦

原隻尤魚,淡而無味

炒 ...
所以佢畀咁多調味料你~

大家好,我是新手,請多多指教。
從一個應該熟悉論壇的人,到一個網上白痴,連自己都不知自己是誰了
我自問尊重別人那就好了
早於十多年前就有網友勉勵我「豈能盡如人意,但求無愧於心」
昔日的網友全部一個不留、不知所終,相信無法找回,就如逝去的都只能留在記憶當中
引用:
原帖由 top11 於 2021-4-17 09:39 PM 發表

所以佢畀咁多調味料你~
出齊

引用:
原帖由 EDEDEDD111 於 2021-4-17 09:40 PM 發表

出齊12266936

咁厲害~

大家好,我是新手,請多多指教。
從一個應該熟悉論壇的人,到一個網上白痴,連自己都不知自己是誰了
我自問尊重別人那就好了
早於十多年前就有網友勉勵我「豈能盡如人意,但求無愧於心」
昔日的網友全部一個不留、不知所終,相信無法找回,就如逝去的都只能留在記憶當中
引用:

基本上由老婆發辦

原隻尤魚,淡而無味

本來諗住飯後再整件佢哋嘅signature椰子蛋糕,結果食到冇心機,算9數咯⋯⋯

今日咁嘅經濟, ...
佢隻墨汁意粉鹹到扒街,除大棚話去食無法子之外,我個人已唔幫襯杯奶茶50蚊飲糖水。

引用:
原帖由 阿火~~ 於 2021-4-17 09:50 PM 發表

佢隻墨汁意粉鹹到扒街,除大棚話去食無法子之外,我個人已唔幫襯杯奶茶50蚊飲糖水。
真係overpriced到不堪⋯

greyhound ?

我同意林公子
你出手啲扒正好多
@大林林

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]