• 瀏覽: 4,026
  • 回覆: 66
  • 追帖: 3
各位師兄好!睡房冷氣線剛剛好,很容易鬆脫移位,拉得很直,請問怎樣加長少少,加個萬能蘇安全嗎?謝謝!

熱賣及精選
會有人教你裝曲架制,  
有Fuse..梗係好過無 fuse

另外冷氣唔係裝落曲架制,用13A插, 一係窗口機, 一係fatfat移動城堡...

另外有一種人, 係只會買施耐德13A插...原因係....

附件

2021-03-05_121719.png(444.51 KB)

2021-4-17 10:10 PM

2021-03-05_121812.png(538.16 KB)

2021-03-05_121834.png(743.37 KB)

20210118_015714.jpg(316.89 KB)

2021-4-17 10:18 PM

20210118_015733.jpg(308.6 KB)

2021-4-17 10:18 PM

20210109_192138.jpg(596.34 KB)

2021-4-17 10:19 PM

引用:
原帖由 中國人不吃這套 於 2021-4-17 10:09 PM 發表

會有人教你裝曲架制,  
有Fuse..梗係好過無 fuse

另外冷氣唔係裝落曲架制,用13A插, 一係窗口機, 一係fatfat移動城堡...

另外有一種人, 係只會買施耐德13A插...原因係....

師兄晚安!請問我這樣的情況只差少少長度,應該點做最好?最容易就是加個萬能蘇,但是怕危險,謝謝你!

引用:
原帖由 6666 於 2021-4-17 10:06 PM 發表

各位師兄好!睡房冷氣線剛剛好,很容易鬆脫移位,拉得很直,請問怎樣加長少少,加個萬能蘇安全嗎?謝謝!

揭起冷氣機個蓋睇睇,可以2邊出線的,如果條線已經盡長,可以買隻靚D嘅萬能蘇用,睡房冷氣機都唔過一疋,應該可以用的。

The Raymond Voice : 不要做會令自己後悔的事
引用:
原帖由 Raymondkyy 於 2021-4-17 10:38 PM 發表

揭起冷氣機個蓋睇睇,可以2邊出線的,如果條線已經盡長,可以買隻靚D嘅萬能蘇用,睡房冷氣機都唔過一疋,應該可以用的。
師兄晚安!已經盡長了,請問邊隻萬能蘇安全些,一開一就可以了,謝謝你!

淘X有D 13A英標插頭延長線, 好想去睇睇參考下

引用:
原帖由 6666 於 2021-4-17 10:47 PM 發表

師兄晚安!已經盡長了,請問邊隻萬能蘇安全些,一開一就可以了,謝謝你!
淘寶公牛

引用:
原帖由 6666 於 2021-4-17 10:47 PM 發表

萬能蘇可以買 MK或Schneider 都可以,用咗之後唔好再插其他嘢就可以。

The Raymond Voice : 不要做會令自己後悔的事
引用:
原帖由 Raymondkyy 於 2021-4-17 10:53 PM 發表

萬能蘇可以買 MK或Schneider 都可以,用咗之後唔好再插其他嘢就可以。

謝謝你!

我用淘寶13A智能插座,方便remote開關冷氣機,用了一年完全冇問題

引用:
原帖由 ultane 於 2021-4-17 10:51 PM 發表

淘X有D 13A英標插頭延長線, 好想去睇睇參考下
即是拖板?

引用:

請問邊隻萬能蘇安全些
其實政府做嘅宣傳唔係好足夠
你想有事保險有得賠甚至有事少啲責任上身係應該跟香港法例去選擇,而唔係問有咩好介紹。
一般插蘇要符合BS1363規格無其他選擇。
你睇呢到,大陸都唔用英式插蘇都叫你係淘寶買你話死唔死

不要在淘Bao買, 慳得二三十, 不化算, 不幸的話, 屋都燒埋, 在香港買個1M - 2M 單頭拖牌, 不要加插其他電器, 安全第一.

又有單電火災新聞
仲咁亂尼
不用萬能蘇
冷氣機大電流不適合用萬能蘇

拖板不用要關制
睡覺用梗一拖板都有些危險

吳識真系不要拆開電制整
真系識哂先考慮自己整
有些錢無得慳隨時害自已屋企人

http://h50178.www5.hp.com/support/EM921PA/solve/112920.html?jumpid=reg_R1002_TWZH
http://h50178.www5.hp.com/support/D8150A/faqs/54626.html
用 大_肉 好過萬能蘇,最好都係改制一條過,何必慳嗰一個電制位,最新價唔知幾錢,以前都係幾百!!!

淨係火花都值回票價!

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]