• 瀏覽: 15,165
  • 回覆: 253
  • 追帖: 4
16叔老友昨日出黃竹角呔魚。。。 送來了幾尾靚魚。噢,呢條本灣石崇有五兩重喎,街市閒閒地賣240~320一斤,越大條越值錢!坊間有很多人相信此魚有助病人出院後加快痊癒,因為本灣石崇係海捕魚,產量極之少,所以有很多人特意向海鮮檔訂魚!
連同其他雜魚煲咗一煲,紅青蘿蔔蕃茄粟米豬展花膠魚湯

附件

IMG-20210403-WA0005.jpg(191.89 KB)

2021-4-18 11:58 AM

IMG-20210403-WA0000.jpg(292.63 KB)

IMG-20210403-WA0003.jpg(140.61 KB)

Screenshot_20210418-130147_Gallery.jpg(172.48 KB)

2021-4-18 01:08 PM

Screenshot_20210418-130033_Gallery.jpg(116.74 KB)

2021-4-18 01:08 PM

熱賣及精選
正,用來燉湯一流

守法支持

引用:
原帖由 unclesixteen 於 2021-4-18 11:58 AM 發表

16叔老友昨日出黃竹角呔魚。。。 送來了幾尾靚魚。噢,呢條石崇有五兩重喎,街市閒閒地賣240~320一斤,越大條越值錢!
好魚魚

煲湯非常鮮甜。

引用:
原帖由 unclesixteen 於 2021-4-18 11:58 AM 發表

16叔老友昨日出黃竹角呔魚。。。 送來了幾尾靚魚。噢,呢條本灣石崇有五兩重喎,街市閒閒地賣240~320一斤,越大條越值錢!
好特別喎

16叔,你會點樣對佢?再養大條d,然後再賣出去

條數係甘計的

柄你
買開320蚊斤

又俾16叔搵到靚魚

石崇好似有微毒,小心劏
又有正嘢食

16叔, 又有正嘢,  分享下食後感, 謝謝

引用:

16叔老友昨日出黃竹角呔魚。。。 送來了幾尾靚魚。噢,呢條本灣石崇有五兩重喎,街市閒閒地賣240~320一斤,越大條越值錢!
午安~十六叔
呢條叫石崇?
我完全不懂啊 又增廣見聞了
先謝謝分享。

引用:

煲湯?

做完手術後飲一流

16師兄朋友多常常有口福, 正.  

論壇黑暗
一群打手
人格盡喪
毫無良知
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]