• 瀏覽: 12,959
  • 回覆: 80
  • 追帖: 2

今日我哋兩老帶個仔去打邊爐

呢間餐廳開咗大概幾個月,呢個時勢都咁勇⋯

佐敦一間大廈嘅二樓,入咗果部電梯,我重以為去旺角啲聯誼會打雀局⋯

Lift門打開,另有一片天

裝修非常懷舊,我重以為番咗上海⋯⋯

地方幾大,枱與枱之間空間充裕,好多打咭位

民以食為天,先講食嘢

佢哋有一盤牛肉嘅拼盤(借圖)

好震撼呀啊?不過我哋冇點,原因係老婆喝住⋯⋯

極具精算天份嘅佢話,好果啲得果幾件,餵個仔食都唔夠啦,番奄分分鐘仲貴,況且未必樣樣啱食,有兩樣伏咗重嘥咗啲 Quota 散叫幾樣精啲咪重好⋯⋯

如果佢唔係生完仔就退休,可能一早已經係finance controller , 養番我轉頭!

我哋要咗個鴛鴦湯底

有welcome drink喎,唔知話乜嘢龍眼乜乜,飲落幾舒服⋯⋯

牛肉先叫咗兩種, 本地進口各一,我哋全家都覺得,本地牛勝!

另外叫咗兩種牛肉配料,同牛肉一切放入口用,上為牛胸油,下為牛心頂
牛胸油勝,牛心頂得個爽字,一啲味都冇

桶蠔不過不失

芝士丸,裏便啲根本唔係芝士,係火山熔岩,條脷都淥熟!
什菌餃冇乜驚喜

打大佬待續⋯⋯

熱賣及精選
好正

繼續⋯⋯
重有一份炸魚皮,水準之作
脆骨腩還可以

兩份牛肉後意猶未盡,再嚟一份頂級手切本地牛
果然係打大佬!肉質係三種牛肉當中最高質,不過切得太薄,入口後欠啲‘𡁻頭‘

飲飽食醉,埋單兩千四

最後帶大家睇吓地方,據說裝修用咗成千萬喎,我有啲懷疑,不過六七球應該走唔甩⋯⋯

全店一個亮點,有間打咭波波房,但凡啲女一行入去,身體不由自主就model上身咁款⋯⋯

總體嚟講,綽頭係有嘅,食品質數僅僅合格,投資咗咁多反而冇見佢開天殺價,鍾意食裝修嘅呢度可以一戰⋯⋯

價格可接受喎。請問近咩街?

引用:
原帖由 autobahn 於 2021-4-18 10:55 PM 發表

價格可接受喎。請問近咩街?
佐敦道近以前嘉禾戲院

大隻佬兄,人均八佰唔平呢,睇左當食左了

別人笑我太瘋顛,我笑他人看不穿,不見美人如入墓,無波無馬怎生存!
全部都好吸引

引用:
原帖由 kwansiu2007 於 2021-4-18 11:00 PM 發表

大隻佬兄,人均八佰唔平呢,睇左當食左了
點都低過琴晚餐泰菜!而家都未嬲完⋯

引用:
原帖由 EDEDEDD111 於 2021-4-18 11:05 PM 發表

點都低過琴晚餐泰菜!而家都未嬲完⋯
咁又係

別人笑我太瘋顛,我笑他人看不穿,不見美人如入墓,無波無馬怎生存!
大隻兄,牛心頂只合適醬爆或炒,邊邊會冇味

引用:
原帖由 dtw 於 2021-4-18 11:10 PM 發表

大隻兄,牛心頂只合適醬爆或炒,邊邊會冇味
早知胸油encore...

唔值

幾好

牛肉質素好好,但似全部機切喎。

引用:
原帖由 9個永恆的美人 於 2021-4-18 11:34 PM 發表

牛肉質素好好,但似全部機切喎。
直頭係啦⋯

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]