• 瀏覽: 39,171
  • 回覆: 253
  • 追帖: 1
論到最好笑當然是該節目的「招牌菜」扮嘢環節,先由搞笑能手C君扮《沉人記》主持「熱身」,在短片中,他尋找上星期獲得5,000蚊獎金的現場觀眾Tina,並上對方屋企摷電費單,全程大講金句,當中包括他笑言:「Tina斟咗杯水畀我,我飲咗Tina(天拿)水!」全場笑爆,現場觀眾相當受落!

之後於「扮嘢哲學」環節,江美儀與盧宛茵「扮嘢」鬥一番,江美儀扮莫文蔚大唱惡搞版《呼吸有害》,無論外型以及笑容都似足「真身」莫文蔚,尤其揈手彈古箏,更加形神俱似!反觀,盧宛茵扮衛蘭唱《大哥》,外形已經「贏咗一半」但可惜有少少甩嘴,結果,由江美儀大比數贏出!

至於第2 Round,林盛斌扮凸肚版郭富城,大唱搞笑版《對你愛不完》,造型相當「亮眼」,而吳嘉儀則扮JW唱歌,之後更與「真身」JW共唱,但可能因「珠玉在前」,表現只算中規中矩,結果,由林盛斌勝出,他還「加演」用郭富城舞步大唱黃霑的《滄海一聲笑》,獲錢嘉樂笑讚扮黃霑唱腔極神似。
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/entertainment/20210418/bkn-20210418214637625-0418_00862_001.html

熱賣及精選
開尋人記2可以搵C君
期待東昇 東降同台
https://youtu.be/loJjfb5lVJ0

個個去哂一個島

搵你唔島

引用:
原帖由 K.H_WONG 於 2021-4-19 12:01 AM 發表

開尋人記2可以搵C君
期待東昇 東降同台
https://youtu.be/loJjfb5lVJ0
C君真係好叻

菲人黎旅遊我唔會排擠佢地
但要求港人唔請菲人係要經濟打擊佢地
護保在菲旅客都做唔到
唔打擊佢地經濟
佢地點識反省
引用:
原帖由 suzume 於 2021-4-19 12:11 AM 發表

C君真係好叻
C君好叻
而且同方東昇都一樣咁有才華

今晚森美同雞心都唔知玩得幾high
我記得viu以前個全民星戰都有校長,梁炳呢D上去玩
點解無線今時今日仲可以容納到黃絲藝人做節目,而今時今日既viu tv藍藝人消失得無影無蹤?

C 君、麥美恩   喜劇感強  TVB難得人才

引用:
原帖由 地獄含情的樓主 於 2021-4-18 11:53 PM 發表

論到最好笑當然是該節目的「招牌菜」扮嘢環節,先由搞笑能手C君扮《沉人記》主持「熱身」,在短片中,他尋找上星期獲得5,000蚊獎金的現場觀眾Tina,並上對方屋企摷電費單,全程大講金句,當中包括他笑言:「Tina斟咗杯水畀我,我飲咗Tina(天拿)水!」全場笑爆,現場觀眾相當受落!

之後於「扮嘢哲學」環節,江美儀與盧宛茵「扮嘢」鬥一番,江美儀扮莫文蔚大唱惡搞版《呼吸有害》,無論外型以及笑容都似 ...
今晚很好笑, 很開心

Bob話自己似呀叻果句先好笑

RT
支持 TVB 綜藝節目, 本來要洗碗扔埋一邊, 有免費娛樂, 笑完輕鬆吓繼續洗,  台前幕後人員度橋, 攪盡腦汁希望堅持同繼續努力.

反而啲遊戲好悶,完全唔知做乜

RT
引用:
原帖由 徐子珊baby 於 2021-4-19 12:15 AM 發表

今晚森美同雞心都唔知玩得幾high
我記得viu以前個全民星戰都有校長,梁炳呢D上去玩
點解無線今時今日仲可以容納到黃絲藝人做節目,而今時今日既viu tv藍藝人消失得無影無蹤?
viu心胸狹窄麻

引用:
原帖由 shopee 於 2021-4-19 12:08 AM 發表

個個去哂一個島

搵你唔島
細過安全島

引用:
原帖由 MANSVERON 於 2021-4-19 12:56 AM 發表

Bob話自己似呀叻果句先好笑
我以為佢扮緊阿叻 唔講都唔知係郭富城

成個節目都好高質

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]