• 瀏覽: 73,721
  • 回覆: 1,034
  • 追帖: 144
今次真係純閒聊嘅帖。
政治時事討論,請各版友返去時政版。

呢個樓嘅主題,當然集中在中國人中國事。
在這裡,可以講:
中國旅遊
中國歷史及文化
國內美食
國內生活見聞及趣聞
淘寶心得
電子支付
國內電影電視劇及綜藝
國產品牌嘅手機或DAP
國內帥哥美女
國內嘅汽車
國內樓市......

總之除政治時事,有關中國嘅內容都歡迎!😌😌😌

以下嘅內容,我相信放係呢個樓,討論會更加自由。

對上一次出門旅行,應該係2019年12月尾嘅事。除咗南京,都係寧波閒逛咗兩日。

當時由南京回到寧波,入住呢間酒店,位於寧波嘅新發展商業區,一晚唔駛500蚊港紙,性價比不錯!

熱賣及精選
深夜突襲,搶個頭香先

支持大叔

間酒店好靚,唔使500蚊晚真係抵玩

引用:
原帖由 ckm 於 2021-4-19 12:46 AM 發表

深夜突襲,搶個頭香先
師兄

未看,先報到!
豬池

罕有可以第一版報到,支持大叔分享!

支持

引用:
原帖由 大叔5935 於 2021-4-19 12:44 AM 發表

今次真係純閒聊嘅帖。
政治時事討論,請各版友返去時政版。

呢個樓嘅主題,當然集中在中國人中國事。
在這裡,可以講:
中國旅遊
中國歷史及文化
國內美食
國內生活見聞及趣聞
淘寶心得
電子支付
國內電影電視劇及綜藝
國產品牌嘅手機或DAP
國內帥哥美女
國內嘅汽車
國內樓市......

總之除政治時事,有關中國嘅內容都歡迎!😌😌😌

以下 ...
支持大叔!👏👏👏

順應天命而盡力為 ,凡事做人不問良心莫問鬼神 ,
只要努力定能找到自己的一片天空

我們的煩惱本空,罪業本無自性,識心寂滅,沒有妄想動念處,就是正覺,就是佛道。
如果能夠保持一顆平實不亂的真心,佛性當下就會開顯。
好懷念以前qq,開住已經大把女add你,真係識唔少

引用:
原帖由 akh2907 於 2021-4-19 12:48 AM 發表

好懷念以前qq,開住已經大把女add你,真係識唔少
現在國內微信及陌陌,都好多人會add你......😏😏

引用:
原帖由 大叔5935 於 2021-4-19 12:49 AM 發表

唔同…以前果啲唔係揾食

引用:
原帖由 大叔5935 於 2021-4-19 12:49 AM 發表

支持支持。望到啲相好想去旅行 😅

引用:
原帖由 akh2907 於 2021-4-19 12:51 AM 發表

唔同…以前果啲唔係揾食
現在果啲,其實好多都唔「搵食」,我試過有兩次有人add我,係拼車去景點,又有搵人一齊食飯!

支持大叔

喺呢度可以吹多d其他嘢,我一直都用國產品牌oneplus 一加手機,覺得呢個品牌性價比超高,可以介紹各師兄師姐試吓用。講起返國內真係好期待,好掛住d牛肉火鍋,諗起已經留口水..

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]