• 瀏覽: 10,045
  • 回覆: 231
  • 追帖: 6
版友講起蟶子,可能自己經驗唔好,大隻的試過韌到咬唔開 所以一直喜歡食細隻的,又抵食啲呢

豉椒炒,去殼又幾方便。

醜樣瀨尿蝦,幾厚肉

又蝦,買時秤左1斤多啲,整得麻麻地,底下個伊麵唔好食,但麵份量足夠4人

杉班,好滑好甜,驚喜滿分心心眼🤩🤩🤩

冬菇亭自來料加工,飽到上心口,下次又試第二間。

@紅大少 @miumiutravel @bobo_wong

熱賣及精選
引用:
原帖由 阿火~~ 於 2021-4-19 03:09 PM 發表

版友講起蟶子,可能自己經驗唔好,大隻的試過韌到咬唔開 所以一直喜歡食細隻的,又抵食啲呢

豉椒炒,去殼又幾方便。

醜樣瀨尿蝦,幾厚肉

又蝦,買時秤左1斤多啲,整得麻麻地,底下個伊麵唔好食,但麵份量足夠4人

杉班,好滑好甜,驚喜滿分心 ...
正,食海鮮,咁多骨,短極聚都要三小時啦?😁

To remember, to let go, and to move on.
生活簡單,就是享受。
不打擾,是我對你最後的温柔。
我是善良就好,我是真的就好,我對得起自己就好。
即使身邊世事再毫無道理,與你永遠亦連在一起。
引用:
原帖由 阿火~~ 於 2021-4-19 03:09 PM 發表

豉椒炒,去殼又幾方便。

醜樣瀨尿蝦,幾厚肉

呢碟蟶子細得來,肥嘟嘟,去晒殼,豉椒炒啖啖肉,無得彈😋😋

To remember, to let go, and to move on.
生活簡單,就是享受。
好正哦,感謝分享

提示: 違規內容已被屏蔽
非常之正

引用:
原帖由 bobo_wong 於 2021-4-19 03:15 PM 發表

呢碟蟶子細得來,肥嘟嘟,去晒殼,豉椒炒啖啖肉,無得彈😋😋
賣相唔差,呢間調味一般

引用:
原帖由 dtw 於 2021-4-19 03:19 PM 發表

非常之正
謝謝光臨

海產係好味既。

引用:
原帖由 阿火~~ 於 2021-4-19 03:22 PM 發表

賣相唔差,呢間調味一般
冬菇亭係咪即係大排檔?

生活簡單,就是享受。
引用:
原帖由 阿火~~ 於 2021-4-19 03:22 PM 發表

賣相唔差,呢間調味一般
呢隻瀨尿蝦,係咪叫斑馬瀨尿蝦?

生活簡單,就是享受。
引用:
原帖由 bobo_wong 於 2021-4-19 03:24 PM 發表

冬菇亭係咪即係大排檔?
嗰邊冬菇亭間間都圍封好,有冷氣 擺晒酒樓式枱櫈,環境算闊落坐得既。

引用:
原帖由 bobo_wong 於 2021-4-19 03:27 PM 發表

呢隻瀨尿蝦,係咪叫斑馬瀨尿蝦?
我都唔知 當時有兩種,差不多大小,呢種個頭啡間,好似話一種有膏另一種冇。

墊底蒸魚啲蔥應去掉,龍蝦汁太多太濃厚,撈埋伊面會膩和黏口

引用:

豉椒炒,去殼又幾方便。

醜樣瀨尿蝦,幾厚肉

好豐富惹味 蟶子好肥嘟嘟

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]