• 瀏覽: 4,099
  • 回覆: 42
  • 追帖: 3
呢個款式
原本可以啪掣或者用遙控著燈著風扇
亦可以轉燈光顏色,調光暗

而家淨係可以啪掣著燈
用唔到遙控器
風扇又著唔到
亦唔可以轉燈光顏色同調光間
盞燈著咗之後仲會高頻率咁閃

請問係咪打開燈蓋後中間綠色果舊野壞?

呢類燈我唔識整
搵人整連工包料一般大約會收我幾多錢?
係咪一般水電行都會識整?

如果我淘寶中間綠色果舊野,淨係搵人換果舊野
有冇水電行會接呢啲job?

香港 1997 ~ 2007(特區十年史)

香港核心價值︰
炒賣、輸打贏要、憎人富貴厭人貧、事事諉過於人、自私、雙重標準
熱賣及精選
成盞風扇燈換啦,人工其實唔係差好遠, 新風扇燈都唔係好貴

引用:
原帖由 HSBCTKO 於 2021-4-19 08:22 PM 發表

成盞風扇燈換啦,人工其實唔係差好遠, 新風扇燈都唔係好貴
其實我都有諗過成盞換
只係覺得有少少浪費
但如果換個零件都收我七百幾八百蚊甚至更多
換個盞新嘅都可能仲化算

香港核心價值︰
炒賣、輸打贏要、憎人富貴厭人貧、事事諉過於人、自私、雙重標準
引用:
原帖由 triumphal_ark 於 2021-4-19 07:36 PM 發表

呢個款式

而家淨係可以啪掣著燈
用唔到遙控器
風扇又著唔到

呢類燈我唔識整

1 ...
去淘寶問售後。。

引用:
原帖由 triumphal_ark 於 2021-4-19 07:36 PM 發表

呢個款式

而家淨係可以啪掣著燈
用唔到遙控器
風扇又著唔到

呢類燈我唔識整

遙控有冇壞?換電芯試試。

The Raymond Voice : 不要做會令自己後悔的事
我剛剛在淘淘買了個風扇燈,36吋直徑,288元人仔。

直接換

引用:
原帖由 Raymondkyy 於 2021-4-19 08:56 PM 發表

我都覺得係, 應該首先check下個遙控有冇電, 同埋風扇燈入面個sensor有冇電, 我覺得九成係呢個問題。
因為你著到燈, 應該唔係燈壞,你換綠色嗰舊嘢係燈嘅火牛, 應該唔關事。

引用:
原帖由 Raymondkyy 於 2021-4-19 08:56 PM 發表

遙控換過電,但都撳唔著個風扇燈

香港核心價值︰
引用:
原帖由 ultane 於 2021-4-19 09:41 PM 發表

我都覺得係, 應該首先check下個遙控有冇電, 同埋風扇燈入面個sensor有冇電, 我覺得九成係呢個問題。
因為你著到燈, 應該唔係燈壞,你換綠色嗰舊嘢係燈嘅火牛, 應該唔關事。
請問個sensor喺邊?
打開個燈蓋得呢舊野

香港核心價值︰
引用:
原帖由 triumphal_ark 於 2021-4-19 09:46 PM 發表

打開個燈蓋得呢舊野

呢D係行射頻,冇sensor,得天線。

The Raymond Voice : 不要做會令自己後悔的事
引用:
原帖由 triumphal_ark 於 2021-4-19 09:46 PM 發表

打開個燈蓋得呢舊野

呢個係燈嘅火牛,遙控個sensor應該喺燈嘅入面,即係燈嘅上半截嗰嚿入面。
我嗰把風扇燈係咁,唔敢百分百肯定,但多數應該係。

remote controller 接收器壞了

0👈啊4lbKXXu7gxA嘻 https://m.tb.cn/h.4KSTa4X?sm=634a54 風扇燈一體驅動電源風扇燈無極調光調色驅動電源控制器一體帶遙控

引用:

打開個燈蓋得呢舊野

對一下買黎換,幾十蚊試下囉。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]