• 瀏覽: 20,078
  • 回覆: 136
  • 追帖: 2
7年日本舊車要驗車
幾日前聽網民講日本車就唔好去番自己廠驗,佢熟自己架車會更難pass
結果約咗去仁孚驗車
之前有網民話驗車30分鐘就ok,我以為都係差唔多時間搞掂
點知佢叫我2小時後再返來,唔知仁孚特別耐定網民資料錯
係咪真係要咁耐?

等等等,等到2小時後都仲未搞掂,再等都未搞掂
原來佢搞掂咗係唔會打電話通知我
去到拎車話唔合格
唔合格事項手寫字鬼劃符咁,睇極都睇唔明

跟住無計拎去車房執
張紙話射燈燈影未符合要求,意思係影歪咗唔啱角度
跟住又話安裝碼同杯士有損壞,又話塵冚爛咗
車房師傅話有D只係塊膠面有D甩皮,唔換都唔影響行車
但仁孚少少爛/裂就話唔pass,驗屍咁驗!!

師傅最後安排去另一間驗車,唔去仁孚
只係執咗部分,部分都無執,要成塊換好貴
但最後都pass到

今次自己揸車驗簡直捉蟲
見你自己揸車就從嚴處理
結果被佢玩殘
唔知你經歷係點?

精選汽車
唉,仲諗住去八方,聽完你禁講,都係去反自已車房算

我架golf仔,舊年去車房叫佢哋幫手驗車,車房話要整呢樣嗰樣,成兩萬幾蚊,我O曬咀。我話我部車保險公司都話唔值5萬,唔肯同我做全保,你依家竟然要我整2萬幾?講咗一大輪數,俾佢整咗幾千蚊。

今年,把心一橫,自己攞架車去八方(因為近排在荃灣返工),朝早第一架驗,20分鐘左右,搞掂,一tick過pass,舊年間車房話要整嘅嘢我冇整過,今年都冇事,pass咗。

全原裝車, 平時發現有咩即整叫車房跟, 自已拎去驗未試過唔pass

冇咩伏, 七年至三十幾年車齡嘅車都係咁驗

等得耐呢, 咁就要睇運除非預約(未試過但聽聞得)

覺得中伏就下次叫車房攪啦

引用:
原帖由 funner 於 2021-4-19 09:07 PM 發表

7年日本舊車要驗車
幾日前聽網民講日本車就唔好去番自己廠驗,佢熟自己架車會更難pass
結果約咗去仁孚驗車
係咪真係要咁耐?

去到拎車話唔合格
唔合格事項手寫字鬼劃符咁 ...
你自己乜都無執過就咁揸去驗車?

引用:
原帖由 funner 於 2021-4-19 09:07 PM 發表

7年日本舊車要驗車
結果約咗去仁孚驗車
係咪真係要咁耐?

去到拎車話唔合格
人哋見你生面口,驚你放蛇陰佢,所以一定揸正嚟做!

你部乜車?7年可以有咁多問題?我幾部車都係自己去驗,肥過兩次,一次係車牌污糟左,一次係玻璃太鬼!

引用:

7年日本舊車要驗車
結果約咗去仁孚驗車
係咪真係要咁耐?

去到拎車話唔合格
我上星期驗完。1030攞去車房,1230攞返。千零蚊。有時有啲錢該俾人賺就俾人賺。自己吾使煩咩都係返到。

1410 15-05-2011
14:15 沙田
星期日 單T 10 場  4 勁飛馳 + 5 漸信良駒 +  7 華利多 + 11 自家威 $10

$40.00 $12,346.00
1411 15-05-2011
14:15 沙田
星期日 連贏位置Q 10 場  4 勁飛馳 + 5 漸信良駒 + 7 華利多 + 11 自家威 $10

$120.00 $3,023.00
引用:

7年日本舊車要驗車
結果約咗去仁孚驗車
係咪真係要咁耐?

去到拎車話唔合格
我試過自己揸車去驗,總數4部共7次,無一次唔 pass

聽網民講?
邊個網?
有D網民連車牌都未有
架車咁多古怪比人執下先啦!

引用:
原帖由 Suibiu 於 2021-4-19 11:20 PM 發表

我上星期驗完。1030攞去車房,1230攞返。千零蚊。有時有啲錢該俾人賺就俾人賺。自己吾使煩咩都係返到。
自己揸去大約一個鐘走得

擺低比車房要等佢揸去, 車房去到又要等, 車房忙起上泥搞半日有時更耐

未聽過日本車會攞去仁孚驗七年牌

多年前一向交比車房搞驗車
但近呢十年都係自己拎去驗
只有一次肥佬

我幾架車,呢十幾年都係自己去驗,全部pass,平時有跟下架車就冇問題!

聽網民講

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]