• 瀏覽: 3,920
  • 回覆: 45
裝修師傅做唔到我要求廚櫃做鋁合金手拉把 (如圖),只做到 G 拉手 (如圖),但是,我接受唔到 G 拉手,點算好?

附件

IMG-20210419-WA0002.jpg(123.78 KB)

2021-4-19 10:52 PM

20210417_221156.jpg(139.26 KB)

2021-4-19 10:52 PM

熱賣及精選
如果個櫃已經做好的話要改就好麻煩、要改短個櫃桶。你想要的C形把手要裝鉗都好簡單、木中間開條坑後用膠水黐。好易做、有工具開條坑落膠水、壓入條把手就係。一枱電鋸都可以開到條坑、台鋸做木工的都一定有。

引用:
原帖由 superdave 於 2021-4-20 01:20 AM 發表

如果個櫃已經做好的話要改就好麻煩、要改短個櫃桶。你想要的C形把手要裝鉗都好簡單、木中間開條坑後用膠水黐。好易做、有工具開條坑落膠水、壓入條把手就係。一枱電鋸都可以開到條坑、台鋸做木工的都一定有。
現在是報價期間,問清楚裝修師傅點做,佢答我只做到 G 手拉,其他做唔到,要求的櫃頂,櫃底和櫃筒避免有水,令致木會撞爛和腐爛 (木),有何解決辦法?

引用:
原帖由 ling1963 於 2021-4-20 12:06 PM 發表

現在是報價期間,問清楚裝修師傅點做,佢答我只做到 G 手拉,其他做唔到,要求的櫃頂,櫃底和櫃筒避免有水,令致木會撞爛和腐爛 (木),有何解決辦法?
搵第二個

引用:
原帖由 ling1963 於 2021-4-20 12:06 PM 發表

搵個第個囉咁都要上網問。。。。。。

引用:
原帖由 ling1963 於 2021-4-19 10:52 PM 發表

裝修師傅做唔到我要求廚櫃做鋁合金手拉把 (如圖),只做到 G 拉手 (如圖),但是,我接受唔到 G 拉手,點算好?
廚櫃 沒有把手, 你清潔櫃門, 更易。

廚櫃 把手

人們總是把幸福解讀為{有}, 有房 有錢 有权。但幸福其实是[無] 无憂 无慮 无病 无災 有, 多半是做給別人看的無, 才是你自己的。
引用:

櫃面石做出過櫃門櫃桶

引用:

裝修師傅 多數外判 "廚櫃"整套 出去。
水泥, 水電, 自己做。 或佢再叻叻 廚櫃DIY比你。
外判: 
廚櫃 一>  廚櫃公司 (佢熟悉的自己友)
浴室 沐浴/ 天花/窗簾道 + 鋁窗 ——>(鋁窗公司整 佢相熟的自己友)
油灰/ ——> 外判。
木工 ——>
家私 一一>

"廚櫃" 比裝修師傅 貴D。廚櫃 自己選。
CF 跟進水/電位。

人們總是把幸福解讀為{有}, 有房 有錢 有权。但幸福其实是[無] 无憂 无慮 无病 无災 有, 多半是做給別人看的無, 才是你自己的。
搵裝修師傅很難,多數朋友介紹,試過有一個裝修師傅上來睇完,佢都無報價,還有一個有多面料唔包,佢開30幾萬,完全唔合理,外面唔識有怕爛尾,裝修是一件頭痛事,超麻煩。

引用:
原帖由 中秋綠色的留言 於 2021-4-20 12:32 PM 發表

搵個第個囉咁都要上網問。。。。。。
解決到就唔洗上香討搵人幫忙啦!希請體諒!

引用:
原帖由 ginger.333 於 2021-4-20 12:48 PM 發表

廚櫃 沒有把手, 你清潔櫃門, 更易。
https://img.alicdn.com/imgextra/i3/114114145/O1CN01aKKo2s1gUSKfxkAt5_!!0-saturn_solar.jpg_240x240.jpg_.webp https://g-search3.alicdn.com/img/bao/uploaded/i4/i4/2201223961306/O1CN01SAbAcw1LWBw4D6G6P_!!0-item_pic.jpg_230x230.jpg_.webp ...
我都上淘寶睇緊隱形拉手,還要問過裝修師傅是否接受。

引用:

係咪套餐唔包?咁肉酸!加錢做

引用:
原帖由 哪singh 於 2021-4-20 04:39 PM 發表

係咪套餐唔包?咁肉酸!加錢做
老式師傅,我怕佢唔識做?

引用:
原帖由 ling1963 於 2021-4-20 05:38 PM 發表

老式師傅,我怕佢唔識做?
老老柒柒,已感覺比佢做出黎唔慌好,我隔離屋個裝修佬成日話做左四十年,但見樓上單位佢既手工100分最多拎50,有無搵ikea睇下岩唔岩

引用:
原帖由 ling1963 於 2021-4-19 10:52 PM 發表

你唔接受唯有再搵過另外一個咋~

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]