• 瀏覽: 2,364
  • 回覆: 29
廁所要買一個ROCA 既浴缸,要上3層樓梯
但係行左旺角一轉,D舖收既樓梯費都唔幾大分別,有D $1000 有D $1800 有D唔搬
想問一般大約幾多錢一層左右?
因為唔敢叫裝修師傅搬

熱賣及精選
引用:
原帖由 dream_kin1127 於 2021-4-19 11:46 PM 發表

但係行左旺角一轉,D舖收既樓梯費都唔幾大分別,有D $1000 有D $1800 有D唔搬
因為唔敢叫裝修師傅搬
再問多幾間啦

$1000 三層樓梯送到上門,個人覺得合理

引用:
原帖由 黑草羊 於 2021-4-20 01:18 PM 發表

$1000 三層樓梯送到上門,個人覺得合理
https://www.fortress.com.hk/zt/delivery
我未遇過樓主問題,所以唔敢講  1000 蚊貴唔貴或合唔合理

剛睇到豐澤嘅收費表 , 如果係表內所列明行樓梯收費,我就覺得好合理
A.上或落樓梯之額外送貨
A1. 樓層之間的梯級 (沒有電梯之樓宇)
每件貨品為每層港幣30元遞增,而 洗衣機 / 雪櫃 / 冷氣機 和 70吋或以上電視每層收費以港幣50元遞增,例子如下:
[td]
樓層
每件價錢
衣機,雪櫃,冷氣機,70吋或以上電視 / 每件價錢
四樓
HK$90
HK$150
三樓
HK$60
HK$100
二樓/閣樓
HK$30
HK$50
地下
免費
免費
地庫第一層
HK$30
HK$50
地庫第二層
HK$60
HK$100
地庫第三層
HK$90
HK$150

A2. 非樓層之間的延續性梯級
所有樓梯加總後, 以十梯級為一計算單位. 每件貨品之每單位以港幣30元遞增,而 洗衣機 / 雪櫃 / 冷氣機 和 70吋或以上電視每層收費以港幣50元遞增 (首九梯級不作收費)
[td]
總梯級 (上或落)
每件價錢
洗衣機,雪櫃,冷氣機,70吋或以上電視 / 每件價錢
九級或以下
免費
免費
第十級至十九級
HK$30
HK$50
第二十至二十九級
HK$60
HK$100
第三十至三十九級
HK$90
HK$150
第四十至四十九級
HK$120
HK$200

引用:
原帖由 dream_kin1127 於 2021-4-19 11:46 PM 發表

因為唔敢叫裝修師傅搬
如果大家送貨時間同產品一模一樣,揀總數最平果度就ok了,唔好理佢合唔合理啦 😂😂

刁!要平做企缸喇!

引用:

因為唔敢叫裝修師傅搬
師傅搬???幾錢人工???

如果師傅判嚟做,一定係師傅自己搬

裝修黎講,磚同浴缸搬上樓都會另外收費,何況你是冇電梯,最好同買嘰果間公司夾返佢地運輸嘰師傅收幾錢,你搵另外嘰搬運哥哥,分分鐘搬到你個浴缸撞花,佢地唔會賠償咖!

浴肛茅得伸縮變型分拆加上超級重

上樓梯的話 轉到彎?

引用:

因為唔敢叫裝修師傅搬
村屋?

這個世界沒有膠神,生活變得沒有快樂。
引用:

因為唔敢叫裝修師傅搬
幫襯$1000嗰個算啦,睇清楚樓梯夠唔夠闊上唔上到樓先。

引用:
原帖由 長青空中飛臭蟲 於 2021-4-20 10:57 AM 發表

再問多幾間啦
唔問啦1000同1800揀一千算,以前上一層樓梯$100而家n年後唔知。

引用:
原帖由 hcsir 於 2021-4-20 02:23 PM 發表

刁!要平做企缸喇!
或者做砌缸,砌一個浴缸出嚟。

引用:
原帖由 Sureok 於 2021-4-20 08:08 PM 發表

幫襯$1000嗰個算啦,睇清楚樓梯夠唔夠闊上唔上到樓先。
樓梯夠闊
不過而家諗緊入左廁所點樣轉返橫個浴缸
因為個廁所闊153CM 本身想買個浴缸150CM長,再打橫放最入
個廁所長度253 CM 闊153 高9尺

引用:
原帖由 hcsir 於 2021-4-20 02:23 PM 發表

刁!要平做企缸喇!
做得浴缸梗係有原因啦師兄
而家問緊係樓梯費
個浴缸係咪都咁多錢,唔通樓梯費一間收5000,一間收1000
我走去揀間5000樓梯費咩

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]