• 瀏覽: 3,082
  • 回覆: 70
提示: 違規內容已被屏蔽
2021東京奧運年 歐亞大升年
抵制99妖視反中宣淫 殘民自肥
支持TVB愛國愛港起跑線!
抵制特屍拉虛幣!
支持豐田氫氣動力迎奧運!
熱賣及精選
有冇諗過,今次其實係對不滿歐洲足協食水太深?!
根本FIFA同歐洲足協就係貪得無厭嘅大奸狗,不停增加無謂賽事cap水,球會出天價養球員,佢哋就消耗球員嘅健康去增加收入(未計各高層私下收賂),球員比以前更易受傷,我哋俾嘅錢又比以前多!

抵制特屍拉虛幣!
引用:
原帖由 沉睡白滑的留言 於 2021-4-20 09:02 AM 發表

根本FIFA同歐洲足協就係貪得無厭嘅大奸狗,不停增加無謂賽事cap水,球會出天價養球員,佢哋就消耗球員嘅健康去增加收入(未計各高層私下收賂),球員比以前更易受傷,我哋俾嘅錢又比以前多!
歐國聯已經係好無謂

小小的一陣風呀 慢慢的走過來
請你們歇歇腳呀 暫時停下來
海上的浪花兒開呀 我才到海邊來
原來麼你也愛浪花 才到海邊來
歐洲足協係有問題。D球會貴價買球員,要踢好多太公波。世界盃丶歐國盃都算喇,仲要搞歐國聯掠水。好似拜仁利雲踢太公波出事,連歐聯都失埋,點賠?新嘅歐聯改革係踢多好多埸波先入十六強。D貴價球員又踢到殘,球隊出局冇錢收。但歐超聯出現會令整個足球係統出現問題。因高奬金,國內聯賽已成次等。強隊集中火力踢歐超聯。不過埸埸都係強強對碰真係冇而家幾年先一次咁令人期待。希望今次係政治事件可以通過改革歐聯賽事丶利益分配解決。如果歐洲各地政府、足總丶球迷唔支持,佢地有好多反制方法,歐超聯都幾難辦得成。

曼聯因為入唔到歐冠就無成億收入,要洗唔知幾多錢補強重組。對中下游輸波球迷又嘈管理層層廢

你係老細都想年年袋錢而唔想洗錢補強。

好似阿仙奴咁中型班洗廢年年cap水先係美國佬生意模式。

所以咪要搞歐超cap水。

脫歐後,英歐聯手阻止難度大增。

本質上呢個已經係政治問題,法德兩個歐洲大國主導歐洲下球會會睇政府頭。而歐豬無錢就係美國財主頭,英國政府咩都賣晒管唔點班美國佬就比美國佬起尾注,打殘二百年的足球文化。

美國佬主導,英國屎都無得食,歐洲就睇德法政府態度。

整件事其實係體育政治
豪門聯盟集體向UEFA爭取更大利益

引用:
原帖由 沉睡白滑的留言 於 2021-4-20 09:02 AM 發表

無錯
歐聯冠軍加哂埋收益1.3億
歐超聯3億
條數比歐洲足協食左幾多?
又要公平競技原則
國際賽又要就你
非國盃成日十二月一月開又唔理

阿仙奴忠實球迷
希望阿記係阿聯球場捧上聯賽錦標
引用:
原帖由 十九八 於 2021-4-20 10:59 AM 發表

無錯
歐聯冠軍加哂埋收益1.3億
歐超聯3億
條數比歐洲足協食左幾多?
又要公平競技原則
國際賽又要就你
非國盃成日十二月一月開又唔理
上年歐協搞歐聯揾32.5 億歐元,扣扣吓就32 強分19.5億歐元

大巴黎:1.34億歐元

拜仁:1.3億歐元

巴塞:1.04億歐元

曼城:1億歐元

馬體會:9500萬歐元

里昂:8900萬歐元

祖記:8700萬歐元

皇馬:8300萬歐元

車路士:8100萬歐元

利物浦:7900萬歐元

歐協自已攞咗12億走

當歐超聯收入一樣,但每隊起碼分多1億,唔使比人打劫

抵制特屍拉虛幣!
估又係老美背後攪鬼,改行美式體育經濟,神憎鬼厭,連足球都要搞顏色革命……撕烈傳統價值!無恥!

抵制特屍拉虛幣!
引用:
原帖由 dontbitconned 於 2021-4-20 08:40 發表

近日,歐超聯仿效NBA,全球足球壇圍插!FIFA / UEFA極力反對!

絕對同意!

NBA根本只得十幾隊,年年都係果班人,圍爐取暖!

所以而家變左NoBody Aware!

連台灣人都唔睇NBA!

2012起台灣直播英超!

而家連台灣都直播歐聯歐霸,甚至德國盃!

歐超聯?根本係貴價垃圾!

歐洲足球有今日好睇,完全係因為完整的升降班制度

所以先 ...
台灣人唔睇NBA? 你有冇收視數據? show 黎睇下。

我淨係知台灣台狂播NBA,我睇台灣台嘅NBA 睇到不亦樂乎,緯來體育,愛爾達體育,eleven等等,冇人睇又唔見佢改播冰球NHL? 或者足球蘇超荷甲?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]