• 瀏覽: 25,253
  • 回覆: 230
  • 追帖: 2

熱賣及精選
禁止參加本土聯賽?。西甲同英超叫救命都似。 .

你覺得英超無big6係英超死定big6死先

西甲無皇馬巴塞馬體會會唔會係依3隊死先

引用:
原帖由 samobatt99 於 2021-4-20 12:18 PM 發表

年年都嗰廿隊 睇下邊個悶先🤭
你睇英超西甲意甲都係喎,咁你又睇?!😌

其實係雙方一步一步棋行,
一開始係針對UEFA, 當然唔好意思直接退出埋本土聯賽,
但由於"被開除"亦係意料之中, 所以一定係有後著點樣填補原先聯賽嘅場數,
然後長遠就會一步一步催生另一個獨立升降(只有果15隊免降)架構
與及青訓系統等配套.

天長地久有時盡 好夢由來最易醒
李城今年直接嗱英超,槌仔幫第二,拖肥糖同列斯聯打歐聯………夠新穎,有新鮮感

越搞越大就唔只20隊

踢來踢去得20隊
唯有分5人、7人、9人和11人4隊比賽啦

本土聯賽未必禁得到 
試想想 英超無BIG6 意甲無祖記雙米 西甲無巴塞皇馬 
輸既鐵定本土聯賽 當堂無哂電視轉播費收 

引用:
原帖由 多明戈 於 2021-4-20 12:58 PM 發表

其實係雙方一步一步棋行,
一開始係針對UEFA, 當然唔好意思直接退出埋本土聯賽,
但由於"被開除"亦係意料之中, 所以一定係有後著點樣填補原先聯賽嘅場數,
然後長遠就會一步一步催生另一個獨立升降(只有果15隊免降)架構
與及青訓系統等配套.
其實而家係show hand階段,之後咪傾點樣和解囉,根本計好晒數😌

引用:
原帖由 Yashiro_bc 於 2021-4-20 01:34 PM 發表

本土聯賽未必禁得到 
試想想 英超無BIG6 意甲無祖記雙米 西甲無巴塞皇馬 
輸既鐵定本土聯賽 當堂無哂電視轉播費收 
唯一有可能一鎚定音係FIFA,如果夠膽而最終可以禁止國家隊選人的話,都有少少阻嚇性

引用:
原帖由 沉睡白滑的留言 於 2021-4-20 01:42 PM 發表

唯一有可能一鎚定音係FIFA,如果夠膽而最終可以禁止國家隊選人的話,都有少少阻嚇性
FIFA搞乜野球會世界盃都唔係乜野好野,
不過如果真係咁出招的話,
應該要計下數睇下會帶走幾多國腳先.

天長地久有時盡 好夢由來最易醒
我就一定唔會淨係睇哩20隊圍爐無聊到嘔

根本就係因為疫情關係, 大球會短期內收入損失慘重, 先焗住出此策增加轉播收入
其實疫情一年幾內完左咪冇野, 收入回復正常
冇理由咁短視搞個歐超聯出黎填補短期收入而放棄本土聯賽、歐冠哩d長期飯票
你放棄後者, 疫情過左以後搵咩開飯?
得果20隊圍爐, 幾廢都唔洗降班, 玩咩?
好快俾人睇到厭

引用:
原帖由 多明戈 於 2021-4-20 01:56 PM 發表

FIFA搞乜野球會世界盃都唔係乜野好野,
不過如果真係咁出招的話,
應該要計下數睇下會帶走幾多國腳先.
如果冇咗呢10幾隊入面嘅球員,你估冠名贊助會少咗幾多錢?所以FIFA都應該食住花生睇表演居多

引用:
原帖由 小靈靈 於 2021-4-20 01:59 PM 發表

我就一定唔會淨係睇哩20隊圍爐無聊到嘔

根本就係因為疫情關係, 大球會短期內收入損失慘重, 先焗住出此策增加轉播收入
其實疫情一年幾內完左咪冇野, 收入回復正常
冇理由咁短視搞個歐超聯出黎填補短期收入而放棄本土聯賽、歐冠哩d長期飯票
你放棄後者, 疫情過左以後搵咩開飯?
得果20隊圍爐, 幾廢都唔洗降班, 玩咩?
好快俾人睇到厭
未傻啦。規則可以改。重點係睇唔過歐足吃相難看。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]