• 瀏覽: 848
  • 回覆: 14
外母家諗住在廳間多一間房俾外傭姐姐住,因唔近窗位,所以諗住用移動城堡,唔想裝分體,因價錢較貴和保養麻煩

唔該各位

熱賣及精選
引用:
原帖由 長青空中飛臭蟲 於 2021-4-20 01:01 PM 發表

外母家諗住在廳間多一間房俾外傭姐姐住,因唔近窗位,所以諗住用移動城堡,唔想裝分體,因價錢較貴和保養麻煩

唔該各位
唔知未用過,移動冷氣好唔好用㗎?

引用:
原帖由 Sureok 於 2021-4-20 01:26 PM 發表

唔知未用過,移動冷氣好唔好用㗎?
如果裝唔到窗口機,或分體機黎講都算 OK 好用,但最煩係嗰碌散熱喉

引用:
原帖由 長青空中飛臭蟲 於 2021-4-20 01:37 PM 發表

如果裝唔到窗口機,或分體機黎講都算 OK 好用,但最煩係嗰碌散熱喉
嗰碌散熱喉,要拖出個窗外㗎?

引用:
原帖由 Sureok 於 2021-4-20 01:38 PM 發表

嗰碌散熱喉,要拖出個窗外㗎?
係呀..........好似附圖 ( 網上 CAP 圖 )咁
因房冇窗,唔可以將嗰碌野放去窗位,而且碌野好阻地方

附件

20200307_9fbb531385266bda0689tOgHMnfLsGae.jpg(58.23 KB)

2021-4-20 05:10 PM

引用:
原帖由 長青空中飛臭蟲 於 2021-4-20 05:10 PM 發表

係呀..........好似附圖 ( 網上 CAP 圖 )咁
因房冇窗,唔可以將嗰碌野放去窗位,而且碌野好阻地方
條排氣喉放去邊擺入房咩?

引用:
原帖由 Sureok 於 2021-4-20 05:29 PM 發表

條排氣喉放去邊擺入房咩?
預算加建嘅外傭姐姐房距離廚房好遠,所以唔可以好似附圖咁擺放

引用:
原帖由 長青空中飛臭蟲 於 2021-4-20 08:40 PM 發表

預算加建嘅外傭姐姐房距離廚房好遠,所以唔可以好似附圖咁擺放
咁唔知點擺放

多謝#1代表 fatfat發言。 不過我會用 50蚊  7W五葉睇扇加放濕噴霧樽 加埋破解

...
交足戲version

半度門咁高吹氣扇, 仲要兩把, fatfat可以拎黎玩吹裙子做youtuber o厄like

附件

20210419_150728fan-.jpg(210.79 KB)

2021-4-21 11:27 AM

引用:
原帖由 中國人不吃這套 於 2021-4-21 09:14 AM 發表

多謝#1代表 fatfat發言。 不過我會用 50蚊  7W五葉睇扇加放濕噴霧樽 加埋破解

...
交足戲version

半度門咁高吹氣扇, 仲要兩把, fatfat可以拎黎玩吹裙子做youtuber o厄like
中南海公屋王

一定要散熱喉,而且直徑都幾大下(有成5"~6"), 當年屋企大廈外牆維修,D窗口冷氣機用吾倒,
買左部流動冷氣, 原裝散熱喉吾夠長, 仲要加左一段抽油煙果種氣喉經廁所排出室外,除左
阻地方, 用起上黎都OK

引用:
原帖由 長青空中飛臭蟲 於 2021-4-21 03:28 PM 發表

中南海公屋王
Fatfat 同一個外母,有咁多女嫁出,咁多女婿又係鄉土人。 一個女婿一部移動城堡。 好正常 ...

不過廁所馬桶 唔能夠同浴缸開, 獨立一間,做唔到關埋門獨立抽氣,咁就女婿幫唔到啦

引用:
原帖由 長青空中飛臭蟲 於 2021-4-21 03:28 PM 發表

中南海公屋王
以前呢度都有另一個中南海。不過食煙真係損壽。

呢張圖無火機,應該係拎人地個盒o岩駛黎裝 散銀 唔係食。

下面就係話唔食都揾鬼信。難為媽媽都無教過個仔學壞食煙。應該係少年群埋損友度人升仙。 oh no.
如果家長幫個仔整書房,想揾新抱,一定唔可以係煙產, 生d孫出黎做煙民

附件

2021-02-07_230910-中南海.jpg(344.43 KB)

2021-4-22 08:12 PM

引用:
原帖由 Sureok 於 2021-4-20 08:44 PM 發表

咁唔知點擺放
電器鋪教可以買加長散熱喉行天花牆角位,想去邊度排氣都得喎......但我諗過會好 ugly

引用:
原帖由 長青空中飛臭蟲 於 2021-5-4 06:49 PM 發表

電器鋪教可以買加長散熱喉行天花牆角位,想去邊度排氣都得喎......但我諗過會好 ugly
安唔安全㗎驚火燭呀

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]