• 瀏覽: 1,817
  • 回覆: 13
本主題由 motivation 於 2021-4-22 02:39 PM 移動
56 歲女子福建抵港隔離期間確診    曾接種兩劑疫苗
未分類個案為一名由內地來港的 56 歲女子,她沒有無病徵;患者在 4 月 6 日從福建乘高鐵經深圳灣口岸抵港,其後在荃灣芙蓉大廈劏房單位家居隔離,與一名家人同住,劏房其他單位有約 20 名住客。張表示個案在內地分別於 2 月 19 日及 3 月 19 日接種兩劑疫苗,於惟疫苗牌子仍未得知
https://www.thestandnews.com/society/武漢肺炎-46-歲婦東莞回港後確診-成首宗-回港易-感染個案-張竹君-本地感染機會較大/

在茫茫人海中,相戀,相遇,也是一種緣分,也要珍惜眼前人!
熱賣及精選
國家每日自稱自己經濟能力有幾強, 增加率有幾高, 本地確診一至兩日後, 之後時間就會話全部輸入個案, 是否信任自己決定, 香港人現在最緊要保重身體🙂

香港肺炎真係勁,打咗針都冇用

劏房唔通風,人又密,傳播重災區。

引用:
原帖由 樓上浪漫的黑頭 於 2021-4-21 06:24 AM 發表

國家每日自稱自己經濟能力有幾強, 增加率有幾高, 本地確診一至兩日後, 之後時間就會話全部輸入個案, 是否信任自己決定, 香港人現在最緊要保重身體🙂
香港做唔做到大陸咁,一人中招,全個區驗幾十萬人啊?淨係識質疑,但又無人地做到咁切底。

垃圾新聞

☑花生
☑凳仔
☐睇戲
世界共識一早將肺炎名稱轉做新冠肺炎, COVID 19, 點解今時今日仲有垃圾傳媒用歧視性字眼?

係唔係想步方向報生果報後塵?

引用:
原帖由 樓上浪漫的黑頭 於 2021-4-21 06:24 AM 發表

大陸犬死全家

引用:
原帖由 花好月圓199 於 2021-4-21 06:02 PM 發表

大陸犬死全家
你覺得你嘅血統唔係大陸來的嗎?速生!

引用:
原帖由 傻瓜店小二 於 2021-4-21 09:14 AM 發表

香港做唔做到大陸咁,一人中招,全個區驗幾十萬人啊?淨係識質疑,但又無人地做到咁切底。
西方同香港仲有好多人
到現在都認為內地係造緊假數
但又唔諗下大家防疫措施天淵之別

內地十幾人中招就出戰時狀態
全城居家令14日全城檢測
全部市民都好齊心配合政府

香港嘅防疫措施係好過西方
但仍未及內地做得咁切底
變左個案唔多但又清唔到零

引用:
原帖由 花好月圓199 於 2021-4-21 06:02 PM 發表

大陸犬死全家
哦哦妳死啦去罵羅冠聰、黃台仰等手足私了就知味道。

引用:
原帖由 啊祥 於 2021-4-21 12:12 AM 發表

56 歲女子福建抵港隔離期間確診    曾接種兩劑疫苗
未分類個案為一名由內地來港的 56 歲女子,她沒有無病徵;患者在 4 月 6 日從福建乘高鐵經深圳灣口岸抵港,其後在荃灣芙蓉大廈劏房單位家居隔離,與一名家人同住,劏房其他單位有約 20 名住客。張表示個案在內地分別於 2 月 19 日及 3 月 19 日接種兩劑疫苗,於惟疫苗牌子仍未得知
https://www.thestandnews.com/society/武漢肺炎-46-歲婦東莞回港後確診-成首宗-回港易-感染個案-張竹君-本地感染機會較大/
香港好危險。回港就可免則免喇。

蝗蟲陸七仁

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]