• 瀏覽: 7,627
  • 回覆: 217
  • 追帖: 2
今日放假入西貢行下,行過見到一間麵包店,好特別,又吸引,咁就入去買來試下,但我啱啱先食完牛扒架🤣🤣🤣
我點解啱啱食完牛扒,都即刻想買包食,我就係俾右上角,呢款包吸引住,入去買來食,我問店家,呢款咩包,佢話菲律賓人好鍾意食,係砂糖加牛油整嘅麵包,食落真係好好味😋😋😋
@unclesixteen16叔,我見到你早幾日買嘅魚仔要來煲湯,呢到好多艇仔賣海鮮
@miumiutravel@bobo_wong @紅大少 @阿火~~ 呢度有好多海產,又好多海鮮👍👍

待續.......

熱賣及精選
呢到仲可以坐船去其他島遊覽
好靚嘅花
呢隻狗好乖,又可愛
呢間係西貢好出名嘅菠蘿包,真係好正,好味道😋😋😋 @RReenn
蜂蜜肉桂包,呢個包好正 @幸運如意☆ ,吉吉可以試下整呢款包😋😋
多謝收看

引用:
原帖由 www9030 於 2021-4-21 12:15 AM 發表

今日放假入西貢行下,行過見到一間麵包店,好特別,又吸引,咁就入去買來試下,但我啱啱先食完牛扒架🤣🤣🤣12275870 12275871 12275872 12275873 12275874 12275875 @unclesixteen16叔,我見到你早幾日買嘅魚仔要來煲湯,呢到好多艇仔賣海鮮 12275876 [taguid=6327358]mium ...

似乎你收穫豐富~

大家好,我是新手,請多多指教。
從一個應該熟悉論壇的人,到一個網上白痴,連自己都不知自己是誰了
我自問尊重別人那就好了
早於十多年前就有網友勉勵我「豈能盡如人意,但求無愧於心」
昔日的網友全部一個不留、不知所終,相信無法找回,就如逝去的都只能留在記憶當中
引用:
原帖由 www9030 於 2021-4-21 12:15 AM 發表

今日放假入西貢行下,行過見到一間麵包店,好特別,又吸引,咁就入去買來試下,但我啱啱先食完牛扒架🤣🤣🤣12275870 12275871 12275872 12275873 12275874 12275875 @unclesixteen16叔,我見到你早幾日買嘅魚仔要來煲湯,呢到好多艇仔賣海鮮 12275876 [taguid=6327358]mium ...
唔怕,三哥個胃XXXL,可以繼續食。 除PIZZA,另外個咩包?

To remember, to let go, and to move on.
生活簡單,就是享受。
不打擾,是我對你最後的温柔。
我是善良就好,我是真的就好,我對得起自己就好。
即使身邊世事再毫無道理,與你永遠亦連在一起。
引用:

平日放假好處,少人唔駛迫,艇仔都幾多唔同款海鮮,仲有石崇魚賣

To remember, to let go, and to move on.
生活簡單,就是享受。
引用:

蜂蜜肉桂包,呢個包好正 @幸運如意☆ ,吉吉可以試下整呢款包😋😋
多謝收看
hello三哥
西貢菠蘿包 我都食過!
是週末的行程吧!
多謝分享👍

引用:

12275889 12275890 呢到仲可以坐船去其他島遊覽 12275891 12275892 好靚嘅花 12275893 12275894 呢間係西貢好出名嘅菠蘿包,真係好正,好味道😋😋😋 @RReenn 12275895 蜂蜜肉桂包,呢個包好正 @幸運如意☆ ,吉吉可以試下整呢款包😋😋
多謝收看 ...
個菠蘿包新鮮熱辣大大個,唔好忍,食埋佢

生活簡單,就是享受。
引用:
原帖由 top11 於 2021-4-21 12:21 AM 發表

似乎你收穫豐富~
真係好滿足😋😋😋

引用:
原帖由 bobo_wong 於 2021-4-21 12:26 AM 發表

平日放假好處,少人唔駛迫,艇仔都幾多唔同款海鮮,仲有石崇魚賣
hello bobo
你講有石祟魚
十六叔開了個石崇魚帖,我才懂得呀!

引用:
原帖由 bobo_wong 於 2021-4-21 12:23 AM 發表

唔怕,三哥個胃XXXL,可以繼續食。 除PIZZA,另外個咩包?
你點知架,個包係菲律賓甜包,用砂糖加牛油整,好好味道😋😋😋

引用:
原帖由 bobo_wong 於 2021-4-21 12:26 AM 發表

係呀,真係好多海鮮

引用:
原帖由 港女冰冰 於 2021-4-21 12:28 AM 發表

hello三哥
西貢菠蘿包 我都食過!
是週末的行程吧!
多謝分享👍
冰冰我今日行程呀,菠蘿包,我開頭唔知架,見到🍄🍄同我講,問我有冇食菠蘿包,跟住行行下,見到有個途人同人講,呢間菠蘿包好出名,好好食架,食落真係好正😋😋😋

引用:
原帖由 港女冰冰 於 2021-4-21 12:30 AM 發表

hello bobo
你講有石祟魚
十六叔開了個石崇魚帖,我才懂得呀!
我都聽過有呢種魚,不過未食過。係十六叔石崇帖學左好多,好似好有益,尤其術後調理。
最近街市會見,你喜歡咪叫人買來試下,不過處理魚要好小心,剌傷會好痛。

生活簡單,就是享受。
引用:
原帖由 www9030 於 2021-4-21 12:34 AM 發表

冰冰我今日行程呀,菠蘿包,我開頭唔知架,見到🍄🍄同我講,問我有冇食菠蘿包,跟住行行下,見到有個途人同人講,呢間菠蘿包好出名,好好食架,食落真係好正😋😋😋
第二間西貢菠蘿包好出名的!
你真有食神,你食覺得點?

以前在西貢都住過一段時間,
我就會買回家,放焗爐焗熱。

引用:
原帖由 bobo_wong 於 2021-4-21 12:29 AM 發表

個菠蘿包新鮮熱辣大大個,唔好忍,食埋佢
係呀,真係好好食,我覺得仲好食過旺角金華嘅菠蘿包,夠熱,皮夠脆😋😋😋

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]