• 瀏覽: 3,815
  • 回覆: 44
  • 追帖: 2
風水師傅話我個廁所係風水最好既地方,所以要整靚佢,有D材料唔可以用、又唔可以整某D風格,係咪可以再同裝修師傅夾?

熱賣及精選
引用:
原帖由 純情的師姐 於 2021-4-21 05:43 PM 發表

風水師傅話我個廁所係風水最好既地方,所以要整靚佢,有D材料唔可以用、又唔可以整某D風格,係咪可以再同裝修師傅夾?
日本仔廁所馬桶同 浴室係分開。有馬桶出臭氣基本就無好風水。

係分開個馬桶變獨立房仔先至好講 好風水

全地球被最多人類 gup 過既叮噹漫畫中女主角,靜宜浸浴沖涼 係無見馬桶。

引用:
原帖由 純情的師姐 於 2021-4-21 05:43 PM 發表

浴室係納垢地方,幾好風水都冇用,可惜 ! 盡搞吧。。

The Raymond Voice : 不要做會令自己後悔的事
1樓1 ?

引用:
原帖由 中國人不吃這套 於 2021-4-21 06:03 PM 發表

日本仔廁所馬桶同 浴室係分開。有馬桶出臭氣基本就無好風水。

係分開個馬桶變獨立房仔先至好講 好風水

全地球被最多人類 gup 過既叮噹漫畫中女主角,靜宜浸浴沖涼 係無見馬桶。
我都有個咁嘅獨立廁所喎,不過極少用。

飄風不終朝   驟雨不終日
    信不足焉   有不信焉
引用:

樓主幾多歲??
讀緊小學??
裝修唔同裝修師傅夾
唔通同樓下街市賣菜婆夾??

重作啦新手

引用:
原帖由 副見習初級新手 於 2021-4-22 08:09 AM 發表

樓主幾多歲??
讀緊小學??
裝修唔同裝修師傅夾
唔通同樓下街市賣菜婆夾??

重作啦新手
佢2018, 你2020...  我更加係80歲阿婆眼中既小朋友。

有馬桶既廁所,最好係凶位。 不過最好係無乜鏡。

沖涼浸浴有香薰,望唔到屎塔,基本風水好都有少少用。 好多人沖涼浸浴時 hip 下,就有好多靈感。

不過留意唔好似韓君婷咁係浴室撞到個鼻。 浴室既櫃有超多起角 手柄,sin腳撞到令女 破相,一生一次夠未, 反映男主裝修係幾咁無腦。  係有d 鐘意想撞去破下相 自虐既僻好。 破解法梗係低過面既手柄通通拆晒佢。

如果去到酒店見到廁所掛畫,好似上上圖,留意有無 gup 野鏡頭。 第二就係日本仔有電馬桶,都要用鏡照下有無 藏鏡頭

引用:
原帖由 中國人不吃這套 於 2021-4-22 09:19 AM 發表

佢2018, 你2020...  我更加係80歲阿婆眼中既小朋友。

沖涼浸浴有香薰,望唔到屎塔,基本風水好都有少少用。 好多人沖涼浸浴時 hip 下,就有好多靈感。

不過留意唔好似韓君婷咁係浴室撞到個鼻。 浴室既櫃有超多起角 手柄,sin腳撞到令女 破相,一生一次夠未, 反映男主裝修係幾咁無腦。  係有d 鐘 ...
我就覺得佢係老作喇

你不如自告奮勇
上去佢到幫佢設計
順便睇埋風水

引用:
原帖由 中國人不吃這套 於 2021-4-22 09:19 AM 發表

不過留意唔好似韓君婷咁係浴室撞到個鼻。 浴室既櫃有超多起角 手柄,sin腳撞到令女 破相,一生一次夠未, 反映男主裝修係幾咁無腦。  係有d 鐘 ...
有手柄幾好幾方便。

信不足焉   有不信焉
廁所要夠大先有講靚設計
如果廁所好細點整靚都無
傻人
有錢整先整靚,廳房先
開放式廚房

http://h50178.www5.hp.com/support/EM921PA/solve/112920.html?jumpid=reg_R1002_TWZH
http://h50178.www5.hp.com/support/D8150A/faqs/54626.html

"有"腦既人先會開方式廚房再俾隻"小"狗自出自入.

開方式廚房係用黎俾李連杰拍"中南海"時冧友 放煤氣同殺手攬炒 果場戲用

又唔係李連杰,又無廿歲鍾麗提,又無殺手,要開方式廚房做乜.

引用:
原帖由 Akeem 於 2021-4-22 11:12 AM 發表

有手柄幾好幾方便。

請淘一個滿城盡戴黃金甲既金橋銀橋既箱笠住個屎塔 先至講浸貴妃浴享受.. 或者你有情趣到玩 耍盲雞 一齊沖涼, 係見唔到屎培..

有邊套戲 貴妃出浴係見到屎塔 ,古代都無, 都唔學下歷史就想有古代人既氣派.. no way..

駛唔駛我整個專利發明, 你一大叫 come on baby, 即刻有機械人行入黎同你封板笠住個屎塔?

學下小日本啦..   人地裝修就知訂, 你呢種係叫補獲...

不過robot 係有鏡頭,你唔好告個robot 黎裝你沖涼gup 野..

引用:
原帖由 中國人不吃這套 於 2021-4-22 02:21 PM 發表

https://img.discuss.com.hk/d/attachments/day_210422/20210422_4424d21416a06ea76c5aiGWuY4ZA4166.jpg

請淘一個滿城盡戴黃金甲既金橋銀橋既箱笠住個屎塔 先至講浸貴妃浴享受.. 或者你有情趣到玩 耍盲雞 一齊沖涼, 係見唔到屎培..

有邊套戲 貴妃出浴係見到屎塔 ,古代都無, 都唔學下歷史就想 ...
上路就話金橋銀橋姐,用嚟鋪係屋企?No no no!

信不足焉   有不信焉
引用:
原帖由 Akeem 於 2021-4-22 02:43 PM 發表

上路就話金橋銀橋姐,用嚟鋪係屋企?No no no!
識享受既係浴室先沖身,訓係張水床度 俾人全身按摩完,先走去浴缸度浸住 relax 洗白白。

過程中如果中間有個屎塔阻住, oh no.   

就即係同 fatfat一樣咁平凡, 只係平起平坐, 無得高高在上咁話人。

所以應拎起心肝,9秒9拆左個屎塔,拎條毛巾遮住地下, 咁先唔會被 fatfat 睇到低晒啦。

起屎塔就話遮,拆都唔識? 駛唔駛揾fatfat 扶你一把

你快d送個屎塔上路,即係可以學你話齋 正式出動金橋銀橋啦

引用:
原帖由 中國人不吃這套 於 2021-4-22 03:23 PM 發表

識享受既係浴室先沖身,訓係張水床度 俾人全身按摩完,先走去浴缸度浸住 relax 洗白白。

過程中如果中間有個屎塔阻住, oh no.   

就即係同 fatfat一樣咁平凡, 只係平起平坐, 無得高高在上咁話人。

所以應拎起心肝,9秒9拆左個屎塔,拎條毛巾遮住地下, 咁先唔會被 fatfat 睇到低晒啦。

起屎塔就話遮,拆都唔識? 駛唔駛揾fatfat 扶你一把 ...
好行。

信不足焉   有不信焉
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]