• 瀏覽: 2,705
  • 回覆: 48
呢排本身已經無咩好魚,連飛機魚都少選擇,仲要7點15分先到街市。

最後總算遇到1001條泰星,價錢好硬12.5兩最後收11。

泰星本來在星斑中最淡魚味,但今日真係幸運到不得了,好魚味又甜!連媽媽都好少開口讚!

肉超級滑,有時放下有色眼鏡,每條魚都是獨一無二!

休漁期快到了,把握最後一星期,到時飛機魚價錢都會上漲了......

多謝收看!

熱賣及精選
引用:
原帖由 stevenchoi 於 2021-4-21 09:29 PM 發表

呢排本身已經無咩好魚,連飛機魚都少選擇,仲要7點15分先到街市。

最後總算遇到1001條泰星,價錢好硬12.5兩最後收11。

泰星本來在星斑中最淡魚味,但今日真係幸運到不得了,好魚味又甜!連媽媽都好少開口讚!

肉超級滑,有時放下有色眼鏡,每條魚都是獨一無二!

休漁期快到了,把握最後一星期,到時飛機魚價錢都會上漲了...... ...
7 點幾仲買到靚魚,運氣唔錯啦。😊

To remember, to let go, and to move on.
生活簡單,就是享受。
不打擾,是我對你最後的温柔。
我是善良就好,我是真的就好,我對得起自己就好。
即使身邊世事再毫無道理,與你永遠亦連在一起。
好似差左一分鐘,有啲生。

引用:
原帖由 9個永恆的美人 於 2021-4-21 09:47 PM 發表

好似差左一分鐘,有啲生。
熟透了無見紅~ 我覺得還可以減半分鐘呢

引用:
原帖由 bobo_wong 於 2021-4-21 09:44 PM 發表

7 點幾仲買到靚魚,運氣唔錯啦。😊
其實還有青衣和紅瓜子,不過好貴要20蚊兩~

引用:
原帖由 stevenchoi 於 2021-4-21 09:50 PM 發表

其實還有青衣和紅瓜子,不過好貴要20蚊兩~
我今日都見到條紅瓜子,$358,問佢幾重,約1斤。

To remember, to let go, and to move on.
生活簡單,就是享受。
引用:
原帖由 bobo_wong 於 2021-4-21 09:51 PM 發表

我今日都見到條紅瓜子,$358,問佢幾重,約1斤。
哇你度仲貴

引用:
原帖由 stevenchoi 於 2021-4-21 10:01 PM 發表

哇你度仲貴
遲D可能仲貴,附近有紀律部隊宿舍入伙。有價有市,更加唔減價。

生活簡單,就是享受。
引用:
原帖由 bobo_wong 於 2021-4-21 10:06 PM 發表

遲D可能仲貴,附近有紀律部隊宿舍入伙。有價有市,更加唔減價。
慘慘豬

引用:
原帖由 stevenchoi 於 2021-4-21 09:29 PM 發表

多謝收看!
😴😴有d 海鮮檔都已經唔開

引用:
原帖由 stevenchoi 於 2021-4-21 10:24 PM 發表

慘慘豬
有得食就有福啦,我今日買左條青衣$108/條,混混亂亂,又趕時間,唔記得劏完去秤下幾重。

生活簡單,就是享受。
引用:
原帖由 隔夜委屈的西瓜 於 2021-4-21 10:27 PM 發表

😴😴有d 海鮮檔都已經唔開
梨貢叻既,柚啲珍係母hi😄

生活簡單,就是享受。
引用:
原帖由 bobo_wong 於 2021-4-21 10:50 PM 發表

有得食就有福啦,我今日買左條青衣$108/條,混混亂亂,又趕時間,唔記得劏完去秤下幾重。
有無相?真係青衣?有好多老翻雜衣扮青衣

引用:
原帖由 stevenchoi 於 2021-4-21 11:09 PM 發表

等陣我得閒比你睇

生活簡單,就是享受。
引用:
原帖由 stevenchoi 於 2021-4-21 11:09 PM 發表

刪左佢先。😉蒸左7分鐘

生活簡單,就是享受。
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]