• 瀏覽: 1,447
  • 回覆: 11
  • 追帖: 1
想問早繁時間,由元朗千色去西灣河東區法院,最後再去天水圍天慈商場,thx

為國為民,俠之大者

熱賣及精選
元朗去西灣河:
a) 快同方便 - 搭968去西隧轉933/976/989, 鯉景灣落直達法院門口
b) 平啲 - 搭968X出鰂魚涌免費轉東行電車, 太安街落行過去
c) 搭西鐵嘅話 - 去到紅磡站落紅隧口搭102P, 太安樓落行過去

西灣河去天水圍:
先行去搭720, 仲係上繁嘅話喺太康樓上, 其餘時間行返電車路搭
出到中環可以選擇轉969到西鐵站/賞湖居行過去, 又或者搭968大欖轉265B/269M直接到天慈
下繁都可以搭933/976/989到西隧轉969A/969C (過海前轉多啲位坐, 但唔知有無優惠)

引用:
原帖由 tacobell_xD 於 2021-4-25 06:42 PM 發表

元朗去西灣河:
a) 快同方便 - 搭968去西隧轉933/976/989, 鯉景灣落直達法院門口
b) 平啲 - 搭968X出鰂魚涌免費轉東行電車, 太安街落行過去
c) 搭西鐵嘅話 - 去到紅磡站落紅隧口搭102P, 太安樓落行過去

西灣河去天水圍:
先行去搭720, 仲係上繁嘅話喺太康樓上, 其餘時間行返電車路搭
出到中環可以選擇轉969到西鐵站/賞湖居行過去, 又或者搭96 ...
如果搭到969C既話,不如搭2/行出電車路搭其他車出去新威園直接轉969C好過啦,唔驚冇位坐先啦

早繁元朗去西灣河,可以搭968 港澳落車轉18X

早繁回程可以嘉亨灣搭720X出中環轉969,天水圍站落車行過去

引用:
原帖由 238P 於 2021-4-26 02:46 AM 發表

如果搭到969C既話,不如搭2/行出電車路搭其他車出去新威園直接轉969C好過啦,唔驚冇位坐先啦

早繁元朗去西灣河,可以搭968 港澳落車轉18X

早繁回程可以嘉亨灣搭720X出中環轉969,天水圍站落車行過去
如何可以去程搭18X, 回程又可以嘉亨灣搭720X?

SOR~係啵,都係要MAF轉番720

引用:
原帖由 tacobell_xD 於 2021-4-25 18:42 發表

元朗去西灣河:

西灣河去天水圍:
出到中環可以選擇轉969到西鐵站/賞湖居行過去, 又或者搭96 ...
如果a方法,個半鐘能否抵達西灣河?

為國為民,俠之大者

引用:
原帖由 kit1981200131 於 2021-5-4 01:07 PM 發表

如果a方法,個半鐘能否抵達西灣河?
大約75分鐘內可以完成

另想問,在西灣河東區法院去元朗?thx

為國為民,俠之大者

引用:
原帖由 kit1981200131 於 2021-5-6 11:45 AM 發表

另想問,在西灣河東區法院去元朗?thx
叮叮轉 968
720 中環轉 968
102/106 轉西鐵

冷澀的我坐在車上
真希望我可更耐寒
節日怎麼過才浪漫
若看不清到哪一站

You'll always be in my heart
Ellen Joyce Loo (1986 Mar 27 - 2018 Aug 5)
引用:
原帖由 凱撒威廉二世 於 2021-5-6 12:51 發表

叮叮轉 968
720 中環轉 968
102/106 轉西鐵
如果720邊個站落會較近?

為國為民,俠之大者

引用:
原帖由 kit1981200131 於 2021-5-6 01:51 PM 發表

唔肯定係咪總站落

冷澀的我坐在車上
真希望我可更耐寒
節日怎麼過才浪漫
若看不清到哪一站

You'll always be in my heart
Ellen Joyce Loo (1986 Mar 27 - 2018 Aug 5)
引用:
原帖由 kit1981200131 於 2021-5-6 01:51 PM 發表

永和街

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]