• 瀏覽: 25,296
  • 回覆: 89
  • 追帖: 2
究竟係邊間??

熱賣及精選
引用:
原帖由 今天浪漫的美人 於 2021-4-29 12:57 AM 發表

可以講多d?
嗰次係二十幾年前既事,到而家都唔敢一個訓覺

引用:
原帖由 yat69 於 2021-4-28 01:50 PM 發表

唔係酒店
我試過好多次
最驚嗰次喺大陸東莞太平
只係3,4分鐘嘅事,嚇到傻
你俾100萬我試多一次我都唔製。
有冇咁

真係好靈異

都唔算恐怖,只係普通料,可能真係樓上樓下房間啫,因為有重低音,自己嚇自己啫。我經常出差,遇過幾次,幾次都恐怖過你嘅經歷

自己嚇自己

輸到冇晒自信
不做虧心,不怕鬼敲門。

ha還有好多鬼去聽演唱會?

引用:
原帖由 復仇者聯盟 於 2021-4-28 11:28 AM 發表

一般來說,旅館的頭尾房陰氣最重,特別是尾間房,一般人走的比較少,故陰氣也重。

有幾點要注意一下:首先儘量不要頭尾房。

第二,進入房間前,要先敲門,為什麼呢,因為我敲門是通知那些東西,代表我要進來了,你最好離開這裏,表示尊敬也是通知。說到這裏,也要記住,切不可冒然就進入旅館,而且特別是你還帶着行李的時候,因為如果屋子真的有不乾淨的東西,那東西容易鑽入你的皮箱,跟你回家。

第三,進入旅館後,首 ...
無一樣做過... 試過入住有廳既酒店房,因為一個人住用唔著個廳所以無開廳個燈,每次返入房就直接行去床位,不過夜晚瞓教就會長開廁所燈

引用:
原帖由 code116 於 2021-4-29 06:30 AM 發表

都唔算恐怖,只係普通料,可能真係樓上樓下房間啫,因為有重低音,自己嚇自己啫。我經常出差,遇過幾次,幾次都恐怖過你嘅經歷
可以分享下嗎?

唔係有咸濕鬼咩?

引用:
原帖由 今天浪漫的美人 於 2021-4-29 12:58 AM 發表

即係點?
可以講多d嗎?
兩個人住twin room但唔知點解有3張床。瞓到半夜我同朋友都醒咗,大家都聽到張吉床成日沙沙聲,就好似有人瞓喺床度碌來碌去又揭起張被嘅聲音,我唔敢睇而朋友就好大膽望過去,張床好整齊乜嘢都無喎!於是我哋起身去吓廁所丶斟吓水又行來行去睇吓仲有冇聲,靜哂... 於是我哋又再瞓啦!忽然朋友又再開燈,佢話「唔對路」就跳上我張床話要一齊瞓 (我哋兩個女人呀) 咁我都心知不妙,咁唯有孖鋪啦!好快我就瞓著咗,我發夢見到有人喺間房入面拍床拍枕頭,一路細細聲講「搞到四圍污糟哂丶污糟哂丶污糟哂...」跟住我就被人扯出門口,仲大嗌「快啲走呀!呢度唔係你住㗎」之後我就嚇醒咗!無幾耐我朋友都醒咗,佢話發惡夢好恐怖!大家對望都唔敢再瞓覺,等到六點幾天光就拿拿聲換衫走人。

之後我朋友話佢發夢見到有人不斷拉佢起身,仲不斷話「做咩你哋仲唔走呀?走呀!快啲走呀!呢度唔係你哋住㗎!」我朋友仲叩頭認錯不停講對唔住,嗰個人話「講咩都冇用!快啲走」咁佢就醒咗喇。

就係咁。

聲可以由其他地方傳入

好L恐怖

引用:
原帖由 復仇者聯盟 於 2021-4-28 11:28 AM 發表

一般來說,旅館的頭尾房陰氣最重,特別是尾間房,一般人走的比較少,故陰氣也重。

有幾點要注意一下:首先儘量不要頭尾房。

第二,進入房間前,要先敲門,為什麼呢,因為我敲門是通知那些東西,代表我要進來了,你最好離開這裏,表示尊敬也是通知。說到這裏,也要記住,切不可冒然就進入旅館,而且特別是你還帶着行李的時候,因為如果屋子真的有不乾淨的東西,那東西容易鑽入你的皮箱,跟你回家。

第三,進入旅館後,首 ...
表面野當然要做,但最重要唔好做過虧心事

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]