• 瀏覽: 3,256
  • 回覆: 21
[隱藏]
https://m.soccer.sina.com.hk/news/article/12994789/6/20210427



費歷克離職談判快於預期。據德國媒體報導,費歷克有望免費終止合約,拜仁也基本敲定拿高士文,目前只待正式簽字。

  圖片報稱,費歷克的合約將在沒有重大爭議的情況下終止,他將入職德國足協。踢球者稱,作為補償,拜仁將與德國隊踢一場比賽,紐亞、哥列斯卡、甘美治、辛尼、蘇尼等國腳將代表雙方出場。

拿高士文加盟拜仁也已已經決定。圖片報稱,拜仁將與他簽下5年合約,首先付給萊比錫1500萬歐元,如果拿高士文帶隊成績達標,這筆費用可能提高至2000萬,打破2011年車路士從波圖挖走保亞斯所花費的1500萬歐元,創造教練轉會費新紀錄。另有報導稱,拿高士文年薪約為800萬歐。

踢球者稱,簽下烏柏美簡奴和拿高士文之後,拜仁已經手頭吃緊,今年夏天預計不會有重磅收購。艾拿巴、保定、查維-馬天尼斯以自由身離開,杜利素也在轉會名單中,但由於傷病太多,恐難脫手

拜仁與拿高士文達成協議如此迅速,是因為拿高士文來自慕尼黑附近的蘭茨堡,一直是拜仁球迷,執教拜仁是其畢生夢想,他的道路遲早通向拜仁。據報導,拜仁要等宣佈費歷克離隊後,再宣佈拿高士文加盟的消息。


拜仁今次撬主要競爭對手的教練,唔係球員



說好的6比5已出現,真係辛苦晒
熱賣及精選
呢個就係唔鐘意拜仁的原因


德甲真係拜仁私家雞,
唔止球員,
連教練都話撬就撬,
今次有俾轉會費已經算有品



拿高士文好野黎,不過費歷克更好。


[隱藏]
拜仁德甲獨大,對德國球圈唔係好事。


無人睇


呢個就係冇人睇德國聯賽嘅原因。

唔只香港,全個歐洲、除咗德國人外,都冇乜其他國家會轉播德甲賽事



千五萬歐元過擋費俾得過,佢風格絕對啱拜仁,800萬年薪唔算高,相比摩連奴在熱刺人工,少近一半!


呢隊咁的拜仁令到德甲可觀性係零


[隱藏]
引用:
原帖由 明眼 於 2021-4-27 07:46 AM 發表

呢個就係唔鐘意拜仁的原因
同巴塞一個格



提示: 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽
拜仁明顯係德國國企


我欣賞拜仁
佢冇加入歐超聯



國有企業, 全國人民, 足總支持, 無得傾


[隱藏]
直接搶左對手教練
有比轉會費算係咁
平時都係免費搶

拜超,毫不意外



提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]