• 瀏覽: 2,869
  • 回覆: 78
一早整好晒啲嘢,但隔咗一陣就硬係唔想整,結果最後炒埋啲肉片,連飯都費事煮了,食個方便飯算數。

附件

20210427_193606.jpg(161.94 KB)

2021-4-27 08:13 PM

20210427_193638.jpg(260.22 KB)

2021-4-27 08:13 PM

「曾經滄海難為水,除卻巫山不是雲....」  「你在我生命中的出現,足夠我回味一生...」
熱賣及精選
真係懶到飯都要即食貨

命裡有時終需有,
命裡無時莫強求。
個方便飯是熟的?只需在微波爐加熱?

引用:
原帖由 siutatbo 於 2021-4-27 08:15 PM 發表

真係懶到飯都要即食貨
邊個夠我懶?

「曾經滄海難為水,除卻巫山不是雲....」  「你在我生命中的出現,足夠我回味一生...」
引用:
原帖由 Nicolette 於 2021-4-27 08:15 PM 發表

個方便飯是熟的?只需在微波爐加熱?
係熟的,放微波加熱即可,叮完隔一分鐘左右食最好,否則會過濕。

引用:
原帖由 東方紅 於 2021-4-27 08:18 PM 發表

係熟的,放微波加熱即可,叮完隔一分鐘左右食最好,否則會過濕。
謝謝🙏會試下

真相係冇飯癮

引用:
原帖由 9個永恆的美人 於 2021-4-27 08:45 PM 發表

真相係冇飯癮
其實都可能係㗎,不過自己唔知。

引用:
原帖由 東方紅 於 2021-4-27 08:13 PM 發表

一早整好晒啲嘢,但隔咗一陣就硬係唔想整,結果最後炒埋啲肉片,連飯都費事煮了,食個方便飯算數。
師傅我今晚都係炒洋蔥豉椒雞,我就無懶煮個飯。

心簡單,世界就簡單,幸福才會生長;心自由,生活就自由,到哪都有快樂
確實厲害

引用:
原帖由 海邊富有綿羊 於 2021-4-27 08:55 PM 發表

師傅我今晚都係炒洋蔥豉椒雞,我就無懶煮個飯。
洋蔥炒豉椒雞夠惹味,但我唔食豆豉,今晚我都落咗啲黑椒。

引用:
原帖由 東方紅 於 2021-4-27 09:05 PM 發表

洋蔥炒豉椒雞夠惹味,但我唔食豆豉,今晚我都落咗啲黑椒。
黑椒都唔錯,我用蒜蓉豆豉醬唔會見到烏蠅架。

心簡單,世界就簡單,幸福才會生長;心自由,生活就自由,到哪都有快樂
引用:
原帖由 東方紅 於 2021-4-27 08:13 PM 發表

難得除意

引用:
原帖由 海邊富有綿羊 於 2021-4-27 09:29 PM 發表

黑椒都唔錯,我用蒜蓉豆豉醬唔會見到烏蠅架。
我覺得黑椒個味道幾香的。

引用:
原帖由 東方紅 於 2021-4-27 09:38 PM 發表

我覺得黑椒個味道幾香的。
我都中意用黑椒炒牛肉,真係幾香。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]