• 瀏覽: 14,666
  • 回覆: 140
  • 追帖: 2
呢排身邊都好多人打算移民,唔少人都做緊準備
聽到有男性朋友同佢女朋友都打算用BNO移民去英國
佢哋都都差唔多30歲,話打算係香港結完婚就去英國半退休生活
每人準備800萬左右,去到曼徹斯特用300-400萬買樓,每人淨600萬
去到英國就搵份工幫補生活費,600萬就當半退休生活咁……
曼徹斯特生活真係咁低消費?定係我朋友諗得太好?

熱賣及精選
引用:
原帖由 Quintana 於 2021-4-28 12:53 PM 發表

每人準備800萬左右,去到曼徹斯特用300-400萬買樓,每人淨600萬
曼徹斯特生活真係 ...
個袋有$想點玩咪點玩囉!有乜所謂呢?

引用:
原帖由 Quintana 於 2021-4-28 12:53 PM 發表

如果係嗰邊會返工,其實600萬去到邊都夠用

有錢邊度都好住,600 萬其實香港都好好洗

曼城最多都係玩多呢兩年,好多香港人去,又多大陸人去,之後樓價一定會升

To lost in something you love is better than to win in something you hate.
英國樓已經被香港人搶高好多 但仲係平過香港

每人幾百萬去泰國越南退休就夠

引用:

當作90歲命……每年拾萬補底加工資後由full paid計起……當作年收入得兩萬……每月壹萬、每日廿零鎊(BigMac餐現在可能伍鎊啩)由頭儲埋家居維修醫療保險嗰啲可能係貧啲不過預年收入兩萬港元即係月入百零鎊(壹個星期洗費都唔到)半退休係有餘的吧?工源穩嘅話年收入唔止兩萬港元啦!

全球經濟動盪唔關移民事就啱嘅……香港400萬真係冇層樓?細啲、偏遠啲(400喺MAN. C.佢哋都唔會買到好地段吧?)嘅新盤土豪啲全爆返發展商送嗰啲豪裝都可能夠。年薪拾萬同最低工資唔爭好遠……醫療保險嗰啲又唔使畀多筆……唔知佢哋為乜將自己眼中嘅圓月亮當成係外國嘅。

靈魂是一個意念

萬般皆下品,唯有讀書高
原來真的有人會買一些虛幻的幻想,究竟它們曾去過英國嗎?見到真實才知家鄉祖國是什麽。

九十年代已有很多香港有錢人試過移民啦,結果過了十年八載又在香港見到它們。。。。。當時的它們身家多過現在的人很多。

引用:

其實冇錢都可以移民,冇$未搵份工囉,YouTube好多人冇咩錢都可以移民,去加拿大,去英國

https://www.youtube.com/watch?v=OBB8aprG5_s

https://www.youtube.com/watch?v=xinhwgwX66A

https://www.youtube.com/watch?v=ZQIEmVg4kYI&feature=youtu.be

提示: 違規內容已被屏蔽
慳慳地一年用三萬英磅都夠

計埋通漲就加多啲,啫係三十年後可能要五萬磅一年

異想天開

佢地冇計貨幣貶值,佢地十年後會好後悔。。。但追不回來

天氣差,治安唔好,家居維修貴,稅多及高,排NHS 睇醫生耐,睇私家超級貴

本人與以下人等:肥佬黎,陳四萬,李教父,陳教主,生果報,民主黨
因誤會而結合,因了解而分手

政客為反而反
政棍議會動粗
傳媒加鹽加醋

主題標籤 #移民
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]