• 瀏覽: 51,934
  • 回覆: 725
  • 追帖: 3
本主題由 yycrab 於 2021-4-28 05:10 PM 置頂
此帖子為《好聲好戲》節目的集中討論帖,歡迎會員們一齊討論~

藝人同台鬥聲,比拼配音功力,呈獻《好聲好戲》!主持阮兆祥、賴慰玲請來洪永城、黃翠如、張振朗、馮盈盈等十二位星級藝員,分成三組比賽。一眾參賽者會為自選片段即席配音,再與其他藝員搭檔聲演。由大會出題的創意片段,可會考起他們?藝人們還會接受導師龍天生、黃鳳英的專業培訓,提升配音技巧。汪明荃率領多名配音大師擔任「聲」級評判,從每組選出一人出線,總共三位藝員晉身終極較量,爭奪「好聲好戲 傑出聲演 總冠軍」!

https://www.youtube.com/watch?v=wE3x4lssQgo

播出日期: 2021年5月3日起
播出時間: 逢星期一至五 22:30-23:00進入香討影片區

熱賣及精選
第一位

支持警察嚴正執法!
射鵰英雄傳傻姑演員轉型做左配音員。

其實如果大家睇過80年代台慶就知又係炒冷飯。我唔記得邊年,向YouTube 見過,有梁朝偉做。同埋以前多啦A蘿把聲

鬥講馬最好睇精彩

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 Joeycky 於 2021-5-2 20:27 發表

射鵰英雄傳傻姑演員轉型做左配音員。
佢做咗配音好多年架啦
不過tvb好少要佢配之嘛, 佢係宮崎駿電影都配個幾次角色啦

引用:
原帖由 forgetmenot2013 於 2021-5-2 21:19 發表

其實如果大家睇過80年代台慶就知又係炒冷飯。我唔記得邊年,向YouTube 見過,有梁朝偉做。同埋以前多啦A蘿把聲
https://www.youtube.com/watch?v=J_aeBLgs5_Y

應該係呢個, 但都已經係30年前嘅事啦
而當年包青天好hit, 都有現場配過音,
其實配音員上電視好少架, 我細細個嘅志願就係配音員, 一定支持

知唔知第一集係咩嘉賓??

引用:
原帖由 yycrab 於 2021-4-28 05:09 PM 發表

此帖子為《好聲好戲》節目的集中討論帖,歡迎會員們一齊討論~

藝人同台鬥聲,比拼配音功力,呈獻《好聲好戲》!主持阮兆祥、賴慰玲請來洪永城、黃翠如、張振朗、馮盈盈等十二位星級藝員,分成三組比賽。一眾參賽者會為自選片段即席配音,再與其他藝員搭檔聲演。由大會出題的創意片段,可會考起他們?藝人們還會接受導師龍天生、黃鳳英的專業培訓,提升配音技巧。汪明荃率領多名配音大師擔任「聲」級評判,從 ...
睇片都覺得精彩

引用:
原帖由 橫財哥 於 2021-5-2 09:41 PM 發表

鬥講馬最好睇精彩
想聽下d女配應該好正

呢個節目算新穎,不過我就唔睇好,可能會睇到幾尷尬

支持警察嚴正執法!
引用:
原帖由 唔岩就要鬧 於 2021-5-3 08:27 PM 發表

呢個節目算新穎,不過我就唔睇好,可能會睇到幾尷尬
睇過先知

引用:
原帖由 werefd 於 2021-5-3 05:32 PM 發表

睇片都覺得精彩
係囉, 見到地個樣配到好錯敗咁,應該好難

賴慰玲個身型好正

支持警察嚴正執法!
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]