• 瀏覽: 7,500
  • 回覆: 68
  • 追帖: 2

熱賣及精選
冇主任會去做,安全督導都有14k up

引用:
原帖由 sunny2020 於 2021-4-28 10:43 PM 發表

無辦法,RSO接近8千人,求其1年Part Time讀完張Cert已經可以成為RSO,接近REW人數,比LP多1倍,但係每個大地盤只需1位RSO,細地盤無需RSO,反而REW係每個地盤需要10-50個,LP都要2-10個,太多RSO失業,所以呢個價都會有人做。

終於發生了,$8300安全主任

啲人講左幾年,終於爆煲

黎緊好快爆安全主任失業潮……
咁多年累積左,少左地盤,開始減人工……

引用:
原帖由 正傻西4 於 2021-4-29 07:34 AM 發表

無辦法,RSO接近8千人,求其1年Part Time讀完張Cert已經可以成為RSO,接近REW人數,比LP多1倍,但係每個大地盤只需1位RSO,細地盤無需RSO,反而REW係每個地盤需要10-50個,LP都要2-10個,太多RSO失業,所以呢個價都會有人做。
你做工人唔去做?未夠班吖嘛,如果唔係地位又高咗

引用:
原帖由 工廠督察 於 2021-4-29 07:08 PM 發表

終於發生了,$8300安全主任

啲人講左幾年,終於爆煲
冇人In掛

引用:
原帖由 晨中遇上你 於 2021-4-29 11:42 PM 發表

你做工人唔去做?未夠班吖嘛,如果唔係地位又高咗
我安全主任牌我20年前都有喇,不過我真係無興趣做,之前有公司開3萬,我都無興趣,因為我現在最少搵6萬以上。

地盤嘅地位,主要睇個人能力,同職位無關,一般安全在地盤地位比任何人也低,因為大部分老闆不重視安全。

不過你係曱甴唔會明,你只會期望無政府無林鄭,你只想香港獨立,然後又到處私了街坊。香港仍然是中國領土,你只能活在共產黨之下。

今次唔同03年沙士,想汁平貨都唔容易

引用:
原帖由 正傻西4 於 2021-4-30 07:27 AM 發表

我安全主任牌我20年前都有喇,不過我真係無興趣做,之前有公司開3萬,我都無興趣,因為我現在最少搵6萬以上。

地盤嘅地位,主要睇個人能力,同職位無關,一般安全在地盤地位比任何人也低,因為大部分老闆不重視安全。

不過你係曱甴唔會明,你只會期望無政府無林鄭,你只想香港獨立,然後又到處私了街坊。香港仍然是中國領土,你只能活在共產黨之下。
冇林鄭冇政府,你只係一個18k工人,唔好扮多錢,安全勁你好多,地位又高你咁多,搬磚搬到傻咗嘅工人

咁試工要試幾耐架,唔會要試三幾年呱

我 promise 你地以後唔再搞事,大家做返好朋友,OK?
試工津貼!

引用:
原帖由 晨中遇上你 於 2021-4-30 09:41 AM 發表

冇林鄭冇政府,你只係一個18k工人,唔好扮多錢,安全勁你好多,地位又高你咁多,搬磚搬到傻咗嘅工人
你真係好笑,妒忌我學歷、資格多過你,搵錢多你好多倍,因為我有大工資格,然後不斷廢話,大家post稅單上來,你15K都無。

你D白痴邏輯,一個博士因為識做廚師,佢只能永遠做廚師,教小學嘅資格都無。

黃屎曱甴就係社會垃圾及低智代表,抵你比警察打啦。😂

SS 都唔止呢個價啦

引用:
原帖由 正傻西4 於 2021-4-30 06:15 PM 發表

你真係好笑,妒忌我學歷、資格多過你,搵錢多你好多倍,因為我有大工資格,然後不斷廢話,大家post稅單上來,你15K都無。

你D白痴邏輯,一個博士因為識做廚師,佢只能永遠做廚師,教小學嘅資格都無。

黃屎曱甴就係社會垃圾及低智代表,抵你比警察打啦。😂
你咩人工呀 c兄

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]