• 瀏覽: 15,584
  • 回覆: 260
  • 追帖: 5
我細個寫我的志願係做醫生

去到中學發現自己理科好差 最後讀完書出左嚟做CS

熱賣及精選
引用:
原帖由 雞仔餅乾 於 2021-4-29 12:40 PM 發表

去到中學發現自己理科好差 最後讀完書出左嚟做會計
好彩你無做醫生
否則可能染上新冠病毒

引用:
原帖由 雞仔餅乾 於 2021-4-29 12:40 PM 發表

去到中學發現自己理科好差 最後讀完書出左嚟做會計
願望.......做富翁
事實.......打緊牛工

引用:
原帖由 hokai2021hk 於 2021-4-29 01:22 PM 發表

願望.......做富翁
事實.......打緊牛工
又幾押韻

細個夢想係做掃街
而家做建築

細個冇夢想要做咩工作
大個因為工作而冇夢想

細個時夢想做設計師,建築工程師,又想過做電腦工程師,
但係長大之後先發現,讀工程科既成績只係緊緊合格,因為係超難讀,
最後只可以搵到一份工程助理............

夢想係唔使做有錢使,長大後夢想成真,遊手好閒攞綜援住公屋......人生勝利組

李+x仔

記得細個有套電視劇講bartender,我覺得好有型,想大個都成為一位bartender,幫客人調調飲品之餘,也聽聽喝悶酒嘅人訴吓苦.......後來俾同學笑無大志

現在發現想聽別人訴苦原來是一件不好的差事,因為哩個世界原來係癲架 

我細個都想做醫生,結果長大左就成日做病人

細個夢想做警察,而家暫做飲食

引用:

我細個既第一個志願系做醫生,不過因為驚見到血和針筒,所以放棄左.

後黎睇壹號皇庭,覺得D律師好叻好有型、就想做律師,努力考到Band 1頭既中學,但上中學之後D成績差左,知道自己既成績無可能讀到law,所以又放棄左.

中七畢業之後考唔到大學,立志做警察,好努力操掌上壓和引體上升,不過媽媽唔想我做,話好仔唔當差,又放棄左.

結果走左去做文職,一做就做左差不多廿年

引用:

我志願都想做醫生,但唔得讀書太辛苦

引用:
原帖由 2City 於 2021-4-29 01:09 PM 發表

好彩你無做醫生
否則可能染上新冠病毒
唔可以咁講嘅,唔通佢係癌症醫生,就話佢山癌死喎?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]