• 瀏覽: 3,737
  • 回覆: 63
我發現自己呢排有個問題,已經持續咗 2-3 個月……
由星期日到星期四,明明好早瞓上床,但係又好夜先瞓得著,又好醒瞓少少聲就會立即醒一醒,再望下鐘睇下幾點,驚起唔到身遲到……
但係星期五六就相反,乜都唔到,十點十一點就好眼瞓,可以瞓到第二日十一點先起身,完全唔受任何嘈音影響……
有同事話呢啲係慢性精神壓力,叫我放鬆啲,但係我又唔覺返工有乜壓力……
有冇人都係咁?

熱賣及精選
引用:
原帖由 666魔鬼復活 於 2021-4-29 04:41 PM 發表

由星期日到星期四,明明好早瞓上床,但係又好夜先瞓得著,又好醒瞓少少聲就會立即醒一醒,再望下鐘睇下幾點,驚起唔到身遲到……
但係星期五六就相反,乜都唔到,十點十一點就好眼瞓,可以瞓到第二日十一點先起身,完全唔受任何嘈音影響……
有同事話呢啲係慢性精神壓力,叫我放鬆啲,但係我又唔覺返工有乜壓力……
有冇人都係咁?
以前有,直情瞓到六點會自己醒……放假都係咁

[五] 嚴禁使用過大或不雅成份的簽名或頭像圖片
內容必須合乎上述四項規則之標準,頭像圖片圖檔 File Size 不可大於 250KB , 而簽名圖片圖檔 File Size 的總和不可大於 512KB ,圖片加文字同樣以此標準計算,
違者會交由管理員或超級版主刪除個人簽名檔,警告無效或張貼不雅成份的圖片或文字,會即時禁訪不作通知。
啱啱有小朋友嗰時都係咁,成日以為自己聽到阿仔喊,但係聽真D又真係乜都冇

引用:
原帖由 666魔鬼復活 於 2021-4-29 04:41 PM 發表

有冇人都係咁?
+1

我都係咁,起身成身肌肉都緊晒……

我5點先瞓得着,少愁

我都試過好易醒,有晚比樓下啲車聲搞到係咁札醒,結果成晚冇乜點瞓就去返工……
轉咗工之後好好多

引用:

有冇人都係咁?
睇醫生啦............小心會 CS

引用:

有冇人都係咁?
試下放個大假休息下?

引用:

有冇人都係咁?
睇醫生, 做個全身檢查吧, 不過最好就去睇私家醫生

返工嘅日子夠晒攰,有得瞓就瞓喇仲失乜鬼眠。

引用:
原帖由 真.錦馬超 於 2021-4-30 02:19 PM 發表

睇醫生, 做個全身檢查吧, 不過最好就去睇私家醫生
點解一定要私家?

引用:
原帖由 成功不在望 於 2021-4-30 02:52 PM 發表

點解一定要私家?
政府醫院有排等,私家可以即時做檢查

我。
睡眠品質勁差,兼經常失眠。

引用:

有冇人都係咁?
我以前11點半上床瞓半夜1點醒咗起身要食安眠藥
工作壓力太大驚出錯,
樓主快啲去睇醫生

看看中醫調理, 好怏好

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]