• 瀏覽: 2,147
  • 回覆: 16
有無人用過呢間集運? 見佢好抵....但我又急住集 通常幾多日到?🙏

附件

A84CCCD8-2178-4DDC-96D5-86518A4F0E96.jpeg(197.22 KB)

2021-4-29 09:00 PM

熱賣及精選
用過幾次 通常第二日都收到通知拎得

引用:
原帖由 ellie_li 於 2021-4-29 11:38 PM 發表

用過幾次 通常第二日都收到通知拎得
有無試過唔見件果D呀?

咁又無喎 啲嘢包得好企理
不過見你話急 依家五一好多間都截左單啦
你睇下佢啲假期安排就唔就到你

引用:
原帖由 ellie_li 於 2021-4-30 12:28 PM 發表

咁又無喎 啲嘢包得好企理
不過見你話急 依家五一好多間都截左單啦
你睇下佢啲假期安排就唔就到你
Thank you! 我登記左 希望可以啦

備忘,但係有D自提點冇左,例如荃灣地皇廣煬

計過數後已註冊,無謂計到盡,勝在相等於 4PX 既單件自提,我可以唔需要買一大堆貨先集埋一次過咁麻煩,減少執漏左野既機會,不過實際使用仍需要淘一次先可確認掂唔掂

引用:
原帖由 fb08ad6a65d965 於 2021-5-2 04:41 PM 發表

備忘,但係有D自提點冇左,例如荃灣地皇廣煬
我主要沙田區呀 都有點方便我 我岩岩都有D貨入左倉 暫時似乎感覺良好
D CS姐姐都幾有禮貌

要留意 D 自提點好多都係另有生意,版友買貨要留意會唔會唔夠位放大包裏,經 CHECK 左只有少數係正式自取點,即係基本只做自取冇另有正業,例如今次測試買腰包選左荃新天地,經量地了解係美容公司,只做女人生意果隻,即如果下次買大件貨的話就唔能呢度,應去佢地 LIST 中算係近既長發街巿自提點,本人已備忘

收到通知聽日去自取,我諗平均計的話大約 4-5日應可到,另外預 7-10日內,睇賣家同係咩貨

已於上晏 11點響荃新天地拎貨,望一望地下,間美容公司可以接受較大包裏,唔駛去咁遠啦,原先諗係咪有好大限制,但望個包裏至少一般咁買係冇問題

引用:
原帖由 Abcderek 於 2021-4-29 09:00 PM 發表

有無人用過呢間集運? 見佢好抵....但我又急住集 通常幾多日到?🙏
平過收RMB

MSW集運提供由中國大陸迅速集運貨物至香港的服務,
香港自提首重HK$3.8 續重HK$3.8,

每個大型貨件快遞港幣30元,如需本地派送,派送時每個大型貨件額外收取港幣150元:
長 + 闊 + 高超出200cm
長、闊、高任何一邊超過150cm
單件重量超過50 kg

上門派送到沙田、大圍(名城除外)、火炭、馬鞍山、東涌、荃灣部份 ...
新青街,新墟街市。

人們總是把幸福解讀為{有}, 有房 有錢 有权。但幸福其实是[無] 无憂 无慮 无病 无災 有, 多半是做給別人看的無, 才是你自己的。
基本上全部都係計體積重,唔推薦比人用
*請注意,單件貨件邊長50CM或以下及實重超過體積重的2/3的貨件,收費以實重計算,不用考慮體積重。
其他貨件將會以實際重量跟體積重量作比較,用較重者來計算運費。

不過佢體積重計法又平過人,一般都係長乘闊乘高再除6000, 但MSW就除7000, 會平多1X %

今日去返樓主張圖個價,但按呢幾次情況睇,佢地已經算唔錯,而且就算 $6 $5 咁都平過 BUYUP,而家就先了解下菜鳥,印象中價錢差唔多但可以去自提櫃,係未知有冇加價同評價如何

經了解,菜鳥都幾多負皮下,見 MSW 用得唔錯,係仲有改善空間例如上一張訂單我實際上已取件但話未取.但不影響使用就有佢

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]