• 瀏覽: 18,666
  • 回覆: 216
樓主冇講錯, 本來男歡女愛好平常, 無咩值得責怪
但當年孖女出道, 形象一直是天真純情, 印象中有一次被記者影到換衫(冇野睇,), 就喊苦喊忽, 話接受唔到........

點知轉頭就同陳生吹簫.....網民係插佢虛偽

以下是網上評論:

事後有網友製作了不少動態截圖和影片,諷刺阿嬌在兩件事中如何前後矛盾和態度不一的表現。

網上曾有網誌專輯題為《淫照風波:阿嬌雙面人全面解剖》,文章詳盡地列出七大點以證明鍾欣桐是一個怎樣的「雙面人」(前後不一的人)。其中一篇則是以此為題《淫照風波:阿嬌雙面人全面解剖(五)之內斂害怕性感打扮》,阿嬌在大馬更衣遭偷拍但沒有影到任何重要部位,事後卻哭得要生要死;但在淫照風波中,這批照片影到所有重要部位,事後卻是笑容滿面地讀出簡短聲明。

香港政局特色:一班賤人暗助一班癲人去煽動一班傻人出手做蠢事。賤人永遠坐在上游,唔使上身。
熱賣及精選
引用:
原帖由 伍皓昌 於 2021-4-30 12:47 PM 發表

但當年孖女出道, 形象一直是天真純情, 印象中有一次被記者影到換衫(冇野睇,), 就喊苦喊忽, 話接受唔到........

以下是網上評論:

事後有網友製作了不少動態截圖和影片,諷刺阿嬌在兩件事中如何前後矛盾和態度不一的表現。

網上曾有網誌專輯題為《淫照風波:阿嬌雙面人 ...
陳冠希 (Edison Chen)同鍾欣桐 (鍾欣潼 Gillian Chung Yan Tung 阿嬌)都應該要落地獄!

http://hk.apple.nextmedia.com/news/art/20090408/12616301

2009年4月8日 - 史可雋上網展示陳冠希、鍾欣桐、張栢芝相片藝人淫照案女設計師看淫照感惡心

藝人淫照案昨日續審。自稱曾與被告史可雋一起看淫照的兩名家品店女設計師,昨日出庭指證被告當日主動爆料,揚言同事曾替陳冠希修理電腦,發現內藏上鎖檔案,竟是陳冠希與鍾欣桐的淫照。兩女好奇,其中一人向被告索閱觀賞,看後卻又覺尷尬惡心,此時被告體貼地主動燒碟,供她們回家細看。至於陳冠希的司機亦有作供,指陳非常着緊自己的手提電腦。

其實佢都係受害人請大家留手

都無人提起呢件事, 係你自己提之麻

呢期d人話佢變肥, 同滛相有關係咩

提示: 違規內容已被屏蔽
問題係佢黑鮑!如果係粉紅一線鮑網民評議正面好多

引用:
原帖由 JNC117 於 2021-4-30 01:26 PM 發表

問題係佢黑鮑!如果係粉紅一線鮑網民評議正面好多
阿嬌鍾欣潼黑鮑好核突!

咁過左咁耐就咪開POST啦

認同
成件事,我從來都沒笑過佢,只係覺得可惜

引用:
原帖由 Bathsheba 於 2021-4-30 11:35 發表

我諗提起鍾欣潼大家都一定會諗到淫照事件
咁多年我都唔明,明明係班街外人睇完人哋床照,呢啲相仲要嗰啲冇職業道德嘅人流出,偷人完人嘢仲要笑人……
我時不時都會諗,其實佢做錯啲乜呢?我真係諗唔到……
當年仲佢要係第一次行出嚟,認啲相係佢,仲要道歉,諗返起佢真係要好大決心。
其實佢影呢啲相都係佢同當時男朋友,即係陳冠希之間嘅時,從來,亦都唔打算比你哋呢啲街外人見到。
次次有呢啲流出,個個都會笑個 ...
首先,樓主既不認同對阿嬌指指點點,何以又再出貼大肆討論?

樓主你究竟有冇睇哩類新聞?直到近年,阿嬌依然選擇就哩件事回應記者訪問,有心唔想外界再提大可拒絕接受哩個話題訪問,投訴,律師信。

仲有,阿嬌曾聲淚俱下指控一位偷影佢更衣的記者,但當豔照門事件發生又唔係咁大反應,事後回應記者話被偷影並非自願,而淫照係自願(當然不想被流出)。事後一段時間出一本乜叉自傳《天使在人間》提到,只後悔錯愛陳冠希,對淫照有後悔嗎?

相比其他事件女主角,點解較少人同情佢,唔係無原因。

標籤對手為五毛的「五無」者:
無能,討論能力係無知、無料、無論點、無常識、無證據;
無良,為求打擊對手,不惜拖埋D無辜者落水;
無品,討論失敗時,老羞成怒地標籤對手,或人身攻擊;
無膽,口口聲聲話反乜反物,但就無膽行動;
無腦,講野唔經大腦,不合邏輯。
因為世俗對女性總比男性苛刻。

引用:
原帖由 伍皓昌 於 2021-4-30 12:47 PM 發表

以下是網上評論:

網上曾有網誌專輯題為《淫照風波:阿嬌雙面人 ...
被強姦同主動做愛,兩者係有別分

引用:
原帖由 skymachine 於 2021-4-30 02:34 PM 發表

首先,樓主既不認同對阿嬌指指點點,何以又再出貼大肆討論?

樓主你究竟有冇睇哩類新聞?直到近年,阿嬌依然選擇就哩件事回應記者訪問,有心唔想外界再提大可拒絕接受哩個話題訪問,投訴,律師信。

仲有,阿嬌曾聲淚俱下指控一位偷影佢更衣的記者,但當豔照門事件發生又唔係咁大反應,事後回應記者話被偷影並非自願,而淫照係自願(當然不想被流出)。事後一段時間出一本乜叉自傳《天使在人間》提到,只後悔錯愛陳冠希,對 ...
點解要對影床照後悔呢?

我明樓主個意思,影本身冇問題,問題在於流出嗰個

社會上,只談道德,不談理性及智慧會好危險,最好道德與智慧並重。

無論男女,同異性做愛時拍照是必需的嗎?我理解有人想留著青春,但咁做對女性係無保障的,一怕反面無情而被男方報復,二怕男方無道德與友分享,三怕照片數碼化及連上網路便不安全,四怕意外遺失。影得哩啲相,完全唔考慮清楚?男方若強迫而要女方一同冒險,咁係愛的表現?

若樓主站在道德高地,事後批鬥睇過照片後評論過的人係仆街,我只能站在智慧高地上,事前恥笑當事人做事唔經大腦,一直無悔意就更白痴。

但願社會能教育下一代做到道德與智慧並重。

引用:
原帖由 成功不在望 於 2021-4-30 14:50 發表

點解要對影床照後悔呢?

我明樓主個意思,影本身冇問題,問題在於流出嗰個
流出嘅電腦維修員固然無職業道德,但自願拍照者亦要作事前的必要性及風險考慮。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]